G. Nausėda: reikia pamėginti paspartinti dalies raketų tiekimo Ukrainai procesus

Prezidentas Gitanas Nausėda sako matąs savo kartu su rytinio flango valstybėmis užduotį pamėginti šiek tiek paspartinti Ukrainai reikalinga karine technika disponuojančias valstybes priimti sprendimus dėl raketų tiekimo Rusijos invazijai besipriešinančiai šaliai.

Pasak jo, taip būtų suteikta galimybė Ukrainai atakuoti karinius objektus už savo teritorijos ribų.

„Kalbame apie tai, jog Ukrainai reikia tiekti F-16, ilgojo nuotolio raketas, kad reikia suteikti jai galimybę atakuoti karinius objektus už Ukrainos ribų – prie viso šito mes turime prieiti palaipsniui. Kitaip yra tiesiog neįmanoma, nes tos valstybės, nuo kurių priklauso sprendimai, tai yra valstybės, disponuojančios reikalinga karine technika, prie to turi būti prieita natūraliai. Mano užduotis arba mūsų, rytinio flango valstybių, užduotis yra pamėginti šiek tiek tą procesą paspartinti kalbant tiesą“, – LRT laidai „Dienos tema“ ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

„Galbūt kartais norime visko čia ir dabar, nesuprasdami, kad, galbūt, tam tikri politiniai procesai turi įveikti savo etapus, kad iki tam tikrų išvadų būtų prieinama ne kokiu nors raginimo arba greitinimo būdu, o tiesiog natūraliai, kad visi suprastų, kokia grėsmė susidarė ir kad į rimtą grėsmę reikia reaguoti rimtai“, – pridūrė šalies vadovas.

Šią savaitę G. Nausėda JAV dalyvavo NATO viršūnių susitikime.  


Šiame straipsnyje: Gitanas Nausėdaraketų tiekimasUkrainakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių