G. Landsbergis apie tyrimą dėl J. Narkevičiaus: šioje valstybėje viskas tinka

LRT Tyrimų skyriui ketvirtadienį paskelbus naują tyrimą, keliantį klausimus apie susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus skaidrumą, Seimo opozicijos lyderis, Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigia, kad ministras nesako tiesos, o jo vadovas – premjeras Saulius Skvernelis jį dengia.

Pasak G. Landsbergio, šios Vyriausybės darbas yra ketveri skaidrumo atžvilgiu pralošti metai.

„Aš nebežinau, ar galima būti labiau nustebusiam. Kiekvieną savaitę komentuojant naujas istorijas, kurios persekioja ministrą, vienas dalykas yra aiškus: ministras nesako tiesos. Jis veliasi faktuose, neatitinka jo istorijos su tuo, kas skelbiama žiniasklaidoje, bet jo galimybės toliau dirbti nesikeičia. Jis jau seniai nebegalėjo dirbti šiose pareigose“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

Dabar toks jausmas, kad Petrą Gražulį galėtų švietimo ministru padaryti ir nemanau, kad būtų labai daug mirksėjimo.

Jo teigimu, valdantieji ir premjeras dengia vieni kitus dėl asmeninių naudų.

„Vienintelis klausimas lieka – iki kokio lygio apskritai galėtų smukti ši Vyriausybė ir mūsų bendras skaidrumo suvokimas. (...) Keliukus galima tiesti, namus remontuotis, pietauti už valstybės pinigus – viskas šioje valstybėje tinka. Man tik gaila, nes manėme, jog nesame labai aukštai korupcijos suvokime, skaidrumo vertinime kaip valstybė, lyginant su kitomis Vakaruose, bet pasirodo, kad dar buvo kur kristi. Tai yra pralošti 4 metai skaidrumo, ką reikės ateityje bandyti atkovoti atgal“, – pažymėjo TS-LKD lyderis.

Konservatorių lyderis taip pat neslėpė pasipiktinimo, kad premjeras S. Skvernelis nepatraukia J. Narkevičiaus iš einamų pareigų.

„Jam tinka. Čia vieni kitus dengia, vieni kietiems tinka – aš tave pridengiau už keliuką, tu man pastatai namuką ir visi kartu toliau plaukiam. Toks jausmas, kad ten yra toks susikabinimas drauge valtyje, kad išlipti iš jos nebeįmanoma. Man gaila, kad tai yra atsibodusios temos, kurias normaliais laikais normalios valstybės išsprendžia labai greitai – paprasčiausiai ministras yra patraukiamas, teisėsauga dirba savo darbą ir galima sakyti visuomenei, kad valdžia atskaitinga jos lūkesčiams. (...) Dabar toks jausmas, kad Petrą Gražulį galėtų švietimo ministru padaryti ir nemanau, kad būtų labai daug mirksėjimo“, – pridūrė G. Landsbergis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS

JONAS portretas
GABRY NEILGAI TAU GABRY ŠIOJE VALSTYBĖJE VISKAS TIKS AFEROS NUO RUDENS PASIBAIGS I KONSERVU SUĖJIMA JAU PUSĖ ŽMONIU NEATEINA NES TU ASILIUK ATSIBODAI SU TUO VAGIU SENELIU

onute TO ARAS

onute  TO ARAS portretas
TIKRAI GERA TVARKA BUVO PRIE KONSERVU NEBUVO SEIME RIETENU NES VISI VIENODAI VOGĖ IR VISI IŠ SEIMO IŠĖJO MILIJONIERIAIS O KADANGI LANSBERGYS SU GRYBAUSKAITE KGBistai TAI TEISĖSAUGA SURINKO KOMUNISTUS AR PAKABINTUS KUR DAR YRA TOKIA ŠALIS KAD PAREMTU IŠ BIUDŽETO PRIVACIAS IMONES KAIP LANSBERGIENĖS KAS GALĖJO KAUNE VOKIEČIU GATVĖJE PRADINUKUS IŠMESTI I GATVE O PASTATA PASISAVINO LANSBERGYS TAI DARO DRASEI NES SAVI KT SĖDI IR JI GINA TO ARAS ESI IDIJOTAS TIK NEREIKIA DURNINTI TAUTOS KURIA TIE VAGYS NUVARĖ I DUOBE

deinis

deinis portretas
Pavydžiu Gabrieliui,turi tokia žmoną nes ji turi žemės už milijoną litų ,parduoda už eurą ,turi mokyklų ,darželių ir nieks nepavydi ,nes viskas zakonno
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių