Neatmeta, kad bus siūloma apsispręsti dėl civilinės sąjungos: atsirado daugiau pritariančių?

Laisvės frakcijos Seime seniūnas Vytautas Mitalas neatmeta galimybės, kad Civilinės sąjungos įstatymas gali būti įtrauktas į ketvirtadienio plenarinio posėdžio darbotvarkę. Politikas tikina, kad, jo žiniomis, parlamentarų gretose atsirado papildomas palaikymas šiam sunkiai Seime kelią besiskynusiam įstatymo projektui.

„Priklausys nuo šios dienos svarstymo Teisės ir teisėtvarkos komitete ir kitų aplinkybių“, – sakė „laisvietis“, paklaustas, ar Civilinės sąjungos projektą bus bandoma įtraukti į ketvirtadienio Seimo posėdžio darbotvarkę.

Parlamentaro žiniomis, šiam klausimui Seime galimai atsirado papildomas palaikymas.

„Mano žiniomis, yra žmonių, kurie balsuotų už, nors gal anksčiau to nedarė. Yra ir bendras tam tikras balansas pasikeitęs. Iš anksto aš nenoriu daug ko anonsuoti, juk tie balsai ne mūsų frakcijoje pasikeitę, jie yra kitų frakcijų. Ir jie geriau pasakytų, kaip čia ką nusprendė, kas kokias pozicijas priėmė“, – akcentavo V. Mitalas.

„Čia visos aplinkybės – ir balsų skaičius, ir kitos aplinkybės susidėjo, kad atrodo, kad yra tam tikra galimybė“, – pažymėjo „laisvietis“.

Visgi Laisvės frakcijos seniūnas tikina nesąs šimtu procentu užtikrintas, kad įstatymas bus priimtas.

„Šimtų procentų aš negarantuoju – gal gali Seimas ir rytoj atmesti, nepriimti į darbotvarkę. Bet manau, kad yra tam tikrų prielaidų. Tai, manau, kad tą tikslesnę matematiką bus galima pamatyti po balsavimo“, – pabrėžė jis.

„Iki šios kadencijos pabaigos liko jau ne tiek ir daug posėdžių, tų balsų skirtumas buvo jau anksčiau minimalus. Ir būtent dėl to būtų labai logiška daugeliui politinių partijų suprasti, kad geriausia klausimą uždaryti jau šioje Seimo kadencijoje, kad jis nesivilktų į kitas“, – teigė V. Mitalas.

ELTA primena, kad šios kadencijos Seimas po svarstymo yra pritaręs valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą. Visgi, ar klausimas dar sugrįš į parlamento darbotvarkę, nėra aišku.

Šiuo projektu siūloma sureguliuoti santuokos nesudariusių, tačiau bendrus tarpusavio santykius kuriančių asmenų tiek turtinius, tiek asmeninius neturtinius santykius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

く⁠コ⁠:⁠彡

く⁠コ⁠:⁠彡 portretas
Jau sukoperavo visus savo stūmikus?Nieko,kad ir prastums šitą šlykštynę,ateinantis seimas,daugumos Lietuvos žmonių valioje,atšauks arba panakins.

Mazafaka

Mazafaka portretas
Jie ant tiek neišsilavinę,kad susitvarkytų pas notarą įgaliojimą?!Čia rimtai,ant tiek nusiritę? Nesusituokę poros,kuo seniausiai,šiuo dokumentu naudojasi,vienas kitą atstovauja ir vargo nemato!

ble

ble portretas
sikau ant siknakrusiu ir zoofilu sajungos
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių