Prokuroras V. Matuzui siūlo skirti įkalinimą ir baudą

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos prokuratūra (PAP) mano, kad žemesnės instancijos teismas nepagrįstai išteisino buvusį Seimo narį Vitą Matuzą dėl kyšininkavimo, sukčiavimo ir piktnaudžiavimo Seimo nario padėtimi.

Prokuroras Mindaugas Rimkus eksparlamentarui siūlo skirti penkerių metų laisvės atėmimo bausmę ir 7 tūkst. 532 eurų baudą.

Tuo metu V. Matuzas tikisi, kad bus paliktas galioti jam palankus išteisinamasis nuosprendis. Vyras teismui atsiuntė raštą, kuriame viliasi „teisingumo triumfo“. 

Į Apeliacinio teismo (AT) posėdį, kuriame penktadienį vyko šalių baigiamieji pasisakymai, V. Matuzas neatvyko.

AT savo verdiktą skelbs lapkričio 25 dieną.

Prokuroras M. Rimkus sako, kad pernai liepą Vilniaus apygardos teismas (VAT) priimdamas išteisinamąjį nuosprendį padarė nepagrįstą išvadą.

Jis priminė, kad  pirmos instancijos teismas atmetė Edmondo Babensko parodymus. Jo vertinimu, Apeliacinis teismas turi ištaisyti šitą klaidą ir vertinti bylos duomenų visumą, nes E. Babensko parodymus patvirtina kiti bylos duomenys.

Išteisinamąjį nuosprendį paskelbęs VAT atkreipė dėmesį, kad vienas iš svarbiausių bylos liudytojų labdaros fondo vadovas E. Babenskas teisme nieko nepasakė, tik minėjo per ikiteisminį tyrimą duotus parodymus.

„Teismas, tinkamai neįvertinęs visų aplinkybių nepagrįstai išteisino V. Matuzą“, – posėdyje sakė prokuroras.

Iš buvusio konservatoriaus V. Matuzo prokuratūra prašo konfiskuoti iš nusikalstamos veikos gautas pajamas – per 16 tūkst. eurų – ir galbūt kaip kyšį gautą fotoaparatą.

Išteisintas ne vienas

Šioje byloje be V. Matuzo buvo išteisintas ir lobistas Andrius Romanovskis. Jo advokatas Raimundas Lideika sakė, kad prokuratūra be reikalo sureikšmino A. Romanovskio veiksmus steigiant fondą, jo ginamojo veiksmai steigiant fondą negali būti vertinami kaip nusikalstami.

Su buvusiu politiku teisiamą lobistą Andrių Romanovskį Panevėžio prokuratūra prašo pripažinti kaltu dėl piktnaudžiavimo lobisto padėtimi ir skirti 28 tūkst. 245 eurų baudą.

Prokuratūra siekia įrodyti, kad tuometinis parlamentaras faktiškai vadovavo labdaros ir paramos fondui, o jam aukoję verslininkai sulaukė V. Matuzo paramos Seime. V. Matuzo įsteigtam paramos fondui „Paramos iniciatyvos“ „JTI Baltic“ skyrė apie 4,3 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

andrius

andrius portretas
paleiskit nekalta koncervatoriu o tai plikis jau nebeturi su kuo vazinet po lietuva su dviraciais

jankis

jankis portretas
landzberginiai visi tokie kaip šis ir jų jau nepakeisi,o anksčiau ar vėliau ir kiti paklius

jo

jo  portretas
na ir kaip ,toki agi dar galejo isteisinti?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių