Apklausa: 14 proc. žmonių dar žiūri rusiškas programas

  • Teksto dydis:

Dauguma Lietuvos gyventojų nepasigenda rusiškų televizijų programų, bet 14 proc. jas dar žiūri, rodo Lietuvos radijo ir televizijos komisijos užsakymu atlikta apklausa.

Paklausti, ar pasigenda rusiškų kanalų Lietuvoje, keturi iš penkių apklaustųjų tvirtino tokio trūkumo nejuntantys, ypač jų nepasigenda jaunimas iki 29 metų – taip teigė daugiau kaip 90 proc. to amžiaus apklaustųjų. 

Tuo metu 14 proc. apklausos dalyvių prisipažino pastaruoju metu žiūrintys Rusijoje transliuojamus TV kanalus.

Anot pranešimo, dažnesniu atveju tai vyresni šalies gyventojai bei lenkų arba rusų tautybės asmenys.

Beveik pusė žiūrinčiųjų Rusijoje transliuojamus TV kanalus nurodė tai darantys naudodamiesi televizoriumi, 34 proc. – specializuotomis interneto svetainėmis, 27,7 proc. – socialiniais tinklais, 14,7 proc. – palydovu.

Tarp dažniausiai naudojamų priemonių, norint pasaulio naujienas sužinoti iš rusų kalba transliuojamų kanalų, daugiausiai  – 64,3 proc. – respondentų įvardijo socialinį tinklą „YouTube“, 26,8 proc. – „Telegram“ kanalus, 19,9 proc. – televiziją „Nastojaščeje vremia“ („Current Time“), 10,5 proc. – „Dožd TV“.

Daugiau kaip pusė tyrimo dalyvių teigė išvis nežiūrintys žinių užsienietiškuose kanaluose. Tai darantieji dažniausiai naudojasi britų visuomeninio transliuotojo BBC (23,8 proc.) informacija, po to rikiuojasi „Euronews“ (18,8 proc.), CNN (17,7 proc.), „Deutsche Welle“ (6,1 proc.) ir kiti.

Šiuos kanalus dažniau renkasi jaunesni iki 39 metų respondentai.

Apklausą Lietuvos radijo ir televizijos komisijos užsakymu gegužės mėnesį atliko rinkos tyrimų bendrovė „Kantar“. Tyrime dalyvavo 1123 Lietuvos gyventojai.

Didesniu mastu drausti rusiškų ir baltarusiškų televizijų kanalus, interneto svetaines Lietuvoje imta Rusijai užpuolus Ukrainą dėl karo kurstymo ir propagandos juose.

Balandį Seimas priėmė svarstyti Visuomenės informavimo įstatymo pataisas, kuriomis siūloma uždrausti Lietuvoje retransliuoti Rusijoje ir Baltarusijoje registruotų kompanijų kuriamas programas, kol jos kels grėsmę nacionaliniam saugumui.


Šiame straipsnyje: televizijaTVrusiškos programos

NAUJAUSI KOMENTARAI

KAI BUS KĄ ŽIŪRĖTI...

KAI BUS KĄ ŽIŪRĖTI... portretas
Tuomet žiūrėsiu lietuviškas programas kai bus ką žiūrėti. Šiandien tik melas ir niekšiška karą kurstanti propaganda. Dar skelbimai, kad Lietuvoje dar niekada nebuvo "taip gera gyventi" kaip šiandien...Tik neaišku - dėl ko iš Lietuvos dar ir šiandien bėga gyventojai.

Kęstas

Kęstas portretas
Zelenskis dronais atakavo Rusijos branduolinio radaro įrengimus. Bidenas leido Zelenskiui naudoti prie Charkovo Rusijos teritorijoje JAV ginkluotę. Branduolinio karo grėsmės lygis kyla. Mūsų propaganda apie tai tyli. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

aisku

aisku portretas
Tai kad GO-3 pilnu tempu rodo rusiškas programas..Dėl kelių angliškų kanalų turėjau užsisakyti ir rusiškus kanalus..Tik pilnas paketas...Parazitai..
VISI KOMENTARAI 97

Galerijos

Daugiau straipsnių