Apklausa: 7 iš 10 gyventojų mano, kad Rusija kelia grėsmę nacionaliniam saugumui

  • Teksto dydis:

Septyni iš dešimties gyventojų mano, kad Rusija kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui, beveik ketvirtadalis su tuo nesutinka, rodo LRT užsakymu atlikta apklausa.

Pasak apklausos, 29 proc. gyventojų į klausimą, ar Rusija kelia realią grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui, atsakė „tikrai taip“, 41 proc.– „greičiau taip“, 23 proc. su tuo nesutiko (4 proc. mano, kad tikrai ne ir 19 proc. – greičiau ne). Dar 7 proc. respondentų neturėjo nuomonės ar neatsakė į šį klausimą.

Grėsmes nuosaikiau vertina kitų tautybių nuolatiniai Lietuvos gyventojai: 31 proc. jų mano, kad Rusija kelia grėsmę, o 50 proc. su tuo nesutinka. Tuo metu trys iš keturių (74 proc.) lietuvių iš Rusijos pusės mato grėsmę nacionaliniam saugumui, o penktadalis (20 proc.) lietuvių su tuo nesutinka.

Reprezentatyvią gyventojų apklausą kovo 15–25 dienomis atliko rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“. Tyrimo metu buvo apklausta 1115 pilnamečių Lietuvos gyventojų. Rezultatų paklaida neviršija 2,9 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagieža

Pagieža portretas
Rusija nuo 1945 metų nieko neužpuolė. Kiek valstybių sunaikino, kiek milijonų išžudė nato? Šitie antikristai globalistai nori visą pasaulį parklupdyti ant kelių, bet jiems nesiseka. Grėsmę kelia nacistai, teroristai ir nato išgamos!

Eikit tiktai..:D)

Eikit tiktai..:D) portretas
jeigu pagautas partijų pinigų plovėjas per kazino jau paleistas iš kaliėjimo, o aukščiausias šalies vyriausybės žmogus aiškiai suklastojęs svarbius valstybiniu mastu dalykus - parašus rinkimams, yra netiriamas, nebaudžiamas kaip aiškus nusikaltėlis ir vaikšto laisvas, tai ką kalbėti? Pas Putiną tokių dalykų tikrai nėra. Bent jau viešai...Kuo toliau, tuo labjau pagarba tokiam valdymui ir valstybei mažėja..Tikrai tokios jeigu-ką neginsiu

Jei kas ir kelia grėsmę

Jei kas ir kelia grėsmę  portretas
tai dabartinė valdžios pridurkų gauja. Su kaimyninių šalių įžeidinėjimais, provokacijom ir nuolatine juodaja propaganda
VISI KOMENTARAI 70

Galerijos

Daugiau straipsnių