Ar žinojote, kad šiandien – Cepelinų diena?

  • Teksto dydis:

Sekmadienį minima Cepelinų diena. LRT žurnalistai pasidomėjo, kokie yra lietuvių mėgstamiausi tradiciniai patiekalai, kaip dažnai jie gaminami.

Pasaulio cepelinų diena minima pirmąjį vasario mėnesio sekmadienį. Šventę prieš keletą metų sugalvojo vienas Amerikos lietuvis. Šią dieną visi raginami kartu su šeima gaminti ir skanauti cepelinus.

Plačiau apie tai – LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mitybos ekspertas

Mitybos ekspertas portretas
Tik nuo proto nušokęs amerikonas galėjo tokią nesąmonę sugalvoti, o vieno vingio smegenėlių žurnalistai tą briedą išplatinti. Vasarį bulvės yra bevertės. Lietuvoje cepelinai visada verdami per bulviakasį iš pačių šviežiausi, skaniausių bulvių, o kai šviežios reikia dar į tarkius įmaišyti tiek pat virtų bulvių. Įdaromi arba mėsa,arba varške, arba grybais, arba morkomis su svogūnais. Pasaulinė Cepelinų diena privalo būti rugsėjo 27 dieną per Šventą Vincentą (Vincą) kuris padeda rasti daiktus - bulves

Aira

Aira portretas
Gaila,kad labai retoje kavinėje,galima pavalgyti tikrų,skanių ir su įvairiais įdarais -cepelinų.Dažniausiai jie būna padaryti iš neskanios tešlos o įdaras juose -visiškai nevalgomas.Su varške-labai retai galima gauti o taip įprasatas mėsos įdaras-kietas ir be skonio.

labai

labai portretas
noriu cepelinu!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių