Lietuvoje pradedamas transliuoti naujas kanalas – „Ukraine Today“

Lietuvoje pradedamas transliuoti kanalas „Ukraine Today“, kurio tikslas – informuoti pasaulį apie padėtį Rytų Europoje. Visą parą žinias anglų kalba rodantį kanalą Seime pristatė jo vadovė – Tatjana Pušnova, kurios pasirodymas Rusijos propagandinio kanalo „Russia Today“ tiesioginiame eteryje yra tapęs interneto hitu.

Šimtai tūkstančiai žiūrovų internete matė šį akibrokštą. Anglų kalba transliuojamas propagandinis rusų kanalas „Russia Today“ pernai vasarą tiesioginiame eteryje mėgino pakalbinti tuomet startavusio Ukrainos televizijos kanalo „Ukraine Today“ generalinę direktorę T. Pušnovą. Ir iš jos sulaukė štai ko.

„Panele, nežinau jūsų vardo. Bet jūs taip pat atsakinga už tūkstančius, tūkstančius mirčių mano šalyje. Ir „Russia Today“, kurią finansuoja Kremlius, meluoja apie mano šalį, meluoja apie Ukrainą, todėl aš nenoriu su jumis bendrauti ir kviečiu savo užsienio kolegas nebendrauti su „Russia Today“, – tiesioginiame eteryje kalbėjo T. Pušnova.

Taip tiesioginiame „Russia Today“ eteryje atsirado užrašas „Russia Today, nustok meluoti“. Tuo pasirūpinusi „Ukraine Today“ vadovė T. Pušnova šiandien – Lietuvoje. Ji atvyko pristatyti savo kanalo transliacijų pradžią mūsų šalyje.

„Tai buvo taip seniai. Mums metai – kaip dešimtmetis. Jau beveik pamiršau šią istoriją. Be abejo tai buvo suplanuota. Kai jie mane pakvietė į tiesioginį eterį, pirmas jausmas buvo – aš nenoriu su jais kalbėti, reikia atšaukti interviu. Bet po dienos nusprendžiau padaryti tai, ką padariau. Nesu žurnalistė, neturiu didelės darbo tiesioginiame eteryje patirties, todėl truputį nervinausi“, – pasakoja „Ukraine Today“ generalinė direktorė.

Tačiau nervintis vertėjo – akibrokštas padėjo 24 valandas per parą angliškai iš Kijevo pasauliui transliuojančiam Ukrainos kanalui išgarsėti.

Jos vadovė sako gavusi plačią tribūną paaiškinti, kad „Ukraine Today“ nėra Antirussia today, o siekia parodyti tikrąsias istorijas apie padėtį Rytų Europoje. Dabar šis kanalas bus matomas ir per Lietuvos didžiąsias bei regionines kabelines.

„Bendras reikalas – būti pasirengusiems kovoti su Rusijos propaganda, kuri griauna ne mūsų visuomenes, bet mūsų smegenis. Šiandien kalbame apie civilizuoto pasaulio ateitį. Tai, kas vyksta, – ne tik Rusijos agresija prieš Ukrainą. Tai – Rusijos agresija prieš civilizuotą pasaulį“, – tvirtina Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Valerijus Zhovtenko.

Vasaros pabaigoje „Ukraine Today“ pradės transliuoti ir rusiškai.

„Jei pažiūrėsit laidas rusų kalba, kurias žiūri rusakalbiai, iš kai kurių mūsų rajonų, jie mato faktiškai vien rusiškas programas, kur yra nebe informacija, o dezinformacija ir smegenų plovimas. Turint tai omeny, nepaprastai svarbu, kad „Ukraine Today“ bus transliuojama ne tik angliškai, bet ir rusų kalba“, – mano Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Benediktas Juodka.

„Ukraine Today“ ketina bendradarbiauti su nacionaliniais Lietuvos kanalais, taip pat rengti naujienas iš Lietuvos, parodyti mūsų šalies požiūrį į šiandienos įvykius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LT

LT portretas
Dar vienas propagandos ruporas.

pypenas

pypenas portretas
Dar reikėtų subtitrų kiniečių kalba,tada atitiks lietuviškus standartus???????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių