Marijampolės kalėjime baigėsi nuteistųjų iki gyvos galvos maištas: vėl valgo tiekiamą maistą

  • Teksto dydis:

Marijampolės kalėjime bausmę atliekantys nuteistieji iki gyvos galvos pirmadienį grįžo prie kalėjimo tiekiamo maisto, antradienį pranešė Lietuvos kalėjimų tarnyba.

Protesto akciją septyni iš aštuonių nuteistųjų praėjusią savaitę paskelbė  Marijampolės kalėjimo administracijai ėmus griežčiau kontroliuoti nuteistųjų apsipirkimą kalėjimo parduotuvėje ir leidžiant įsigyti tik tuos produktus, kuriuos įsigyti jiems priklauso nedarant išimčių.

Kalėjimų tarnyba pranešė, kad „siekdama užtikrinti tinkamą ir saugų kalėjimo kasdienės veiklos organizavimą ir objektyviai bei ne konflikto keliu spręsti šią situaciją“, nuspręsta laikinai grįžti prie ankstesnės nuteistųjų apsipirkimo tvarkos ir jos kol kas nekeisti.

Lietuvos kalėjimų tarnyba kartu su Marijampolės kalėjimo vadovais teigia įvertinę nuteistųjų pateiktus prašymus ir surinktą informaciją. Iš jos matyti, kad nuteistieji turi kompleksinių pastabų – ne tik dėl maitinimo kokybės, bet ir dėl nepakankamo jų užimtumo, kitų klausimų.

Dėl to nuspręsta kartu su Teisingumo ministerija inicijuoti teisės aktų peržiūrą, ypatingą dėmesį skiriant nuteistųjų teisės į apsipirkimą įvertinimui. Į diskusiją taip pat ketinama įtraukti visuose kalėjimuose veikiančias nuteistųjų tarybas.

Kaip anksčiau skelbė naujienų portalas „Delfi“, draudimas įsigyti kai kurių maisto produktų – miltų, makaronų, kiaušinių – galiojo jau kurį laiką, tačiau nuteistiesiems iki gyvos galvos išimtis taikyta pagal nerašytas taisykles.

Lietuvos įkalinimo įstaigose šiuo metu laikoma 100 asmenų nuteistų iki gyvos galvos: 99 vyrai ir viena moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Valgo geriau nei pensininkas dirbes per gyvenima

Anonimas

Anonimas portretas
Sitie musu didvyriai gali be baimes ZUDYTI tuos dolbajobus priziuretojus. Juos gi jau ir taip iki gyvos galvos nuteise. Gal ,,teisejai,, duos dvigubai iki gyvos galvos Cha cha cha .... Zudykit broliai stribyna zudykit tauta jus palaikys. Tai negi mirties bausme ives Labusynas?

jo

jo portretas
sitiem veltedziam isvis est neduociau
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių