Popiežius Pranciškus paskyrė naują apaštališkąjį nuncijų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje

Popiežius Pranciškus pirmadienį paskyrė savo pirmtako Benedikto XVI ilgametį asmeninį sekretorių arkivyskupą Georgą Gansweiną (Georgą Gėnsveiną) apaštališkuoju nuncijumi Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

67 metų vokiečių kilmės arkivyskupas Apaštališkojoje nunciatūroje Vilniuje pakeis kovą Šventojo Sosto diplomatinę tarnybą Baltijos šalyse užbaigusį apaštališkąjį nuncijų arkivyskupą Petarą Rajičių.

2013-aisiais Benediktas XVI tapo pirmuoju nuo viduramžių atsistatydinusiu popiežiumi. Iki pat savo mirties 2022 metų gruodžio 31 dieną, kai jam buvo 95 metai, popiežius emeritas gyveno Vatikano teritorijoje.

Praėjus vos savaitei po jo laidotuvių, G. Gansweinas išleido memuarus, kuriuose atskleidė detalių apie Benedikto XVI santykius su Pranciškumi, perėmusiu Katalikų Bažnyčios vadovo pareigas 2013 metų kovą.

Be kita ko, G. Gansweinas juose kalbėjo apie konservatyvaus Benedikto išreikštą susirūpinimą dėl kai kurių jo liberalesnio įpėdinio argentiniečio padarytų pakeitimų, ypač dėl sprendimo apriboti lotynų kalbos naudojimą mišiose.

Praėjusiais metais popiežius Pranciškus išsiuntė G. Gansweiną atgal į jo gimtąją Freiburgo vyskupiją pietvakarių Vokietijoje, o tai buvo plačiai vertinama kaip bausmė.

Tikėtina, kad paskyrimas apaštališkuoju nuncijumi bus sutiktas kaip prielankumo ženklas po ištisų mėnesių įtampos tarp popiežiaus Pranciškaus ir G. Gansweino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

įvairių apaštuolinių n u n c i j ų daugėja , o

įvairių apaštuolinių n u n c i j ų daugėja  , o portretas
pedofilijos mąstai lietuvoje n e m a ž ė j a. tai reiškia , jog bažnyčios įvairūs HIERARCHAI toleruoja pedofilijos reiškiniams SUTANISTŲ tarpe.

vargu ar atsigaus kataliku baznycia

vargu ar atsigaus kataliku baznycia  portretas
po siandieninio argentinieciu gaidzio popiziaus LGBTQ istiniu virazu ir visokiu Ukrainos prvoslavu UNITU ir anglijos anglikonu protestantu pripazinimo katalikais , ir visos kataliku baznycios tikejimo jezuitinio isdarkymo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių