Prie NATO Energetinio saugumo kompetencijos centro Lietuvoje jungiasi Gruzija

  • Teksto dydis:

Prie Lietuvoje veikiančio NATO Energetinio saugumo kompetencijos centro prisijungs Gruzija, trečiadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Sutartį  dėl Gruzijos prisijungimo prie centro veiklos ketvirtadienį pasirašys krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Gruzijos ekonomikos ir darnaus vystymosi ministras Giorgi Kvirikashvili ir kitų NATO energetinio saugumo kompetencijos centro šalių steigėjų atstovai – ambasadoriai, gynybos atašė.

Gruzijos į NATO Energetinio saugumo kompetencijos centrą deleguotas ekspertas prisijungs prie vieno iš trijų centro padalinių –  Koncepcijų ir doktrinų skyriaus.

Centre jau dirba ekspertai iš Estijos, Italijos, Latvijos, Lietuvos, Prancūzijos ir Turkijos. Planuojama, kad dar šiais metais prie NATO Energetinio saugumo kompetencijos prisijungs ir Jungtinė Karalystė.

Vilniuje veikiantis NATO centras įkurtas 2012 metų liepą, 2012 metų spalį jam suteiktas tarptautinės karinės organizacijos statusas. Nuo šių metų rugpjūčio centrui vadovauja  pulkininkas Gintaras Bagdonas.

NATO Energetinio saugumo kompetencijos centras analizuoja karinio energetinio efektyvumo ir saugumo, kritinės energetikos infrastruktūros apsaugos aspektus. Centro darbuotojai  taip pat teikia  rekomendacijas ir siūlymus dėl operacinio energetinio saugumo, alternatyvių energijos šaltinių pritaikymo karyboje bei gamtai draugiškų ir efektyvių karinių pajėgumų plėtros, organizuoja mokymus ir pratybas ir juose dalyvauja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių