Privataus A. Landsbergienės darželio pažeidimai

  • Teksto dydis:

Austėjos Landsbergienės privatus darželis "Vaikystės sodas" šiuo metu yra Vartotojų teisių apsaugos specialistų akiratyje, praneša LNK žinių tarnyba.

 

 

"Buvo nustatyta, kad sutartyje darželis įsitvirtina teisę vienašališkai be pakankamo pagrindo keisti sutarties sąlygas, teisę nutraukti vienašališkai sutartį esant bet kuriam sutarties pažeidimui, net kai jis nėra esminis", - sakė Valstybinės vartotojų teisių apsaugos teisės skyriaus vyresnioji patarėja Irina Martinkevič.

Trumpai tariant, Vartotojų teisių specialistai pripažino, kad A. Landsbergienei priklausančių privačių darželių sutartyse - nesąžiningos sąlygos.

Taip nusprendė skundą gavusi Vartotojų teisių apsaugos tarnyba.

Ginčas kilo kai prasidėjus karantinui įstaigos buvo uždarytos - vaikai liko namie, bet už privatų darželį vis vien reikėjo mokėti. Panašių skundų tarnybos sulaukė ir daugiau. Kalbama apie įvairius privačius darželius visoje Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AŠ portretas
Visi privatus darželiai šitaip darė,bet užkliuvo tik Landsbergienės.Jei šitaip brangiai tai neveskit.Atsidarykit patys darželį .Juk dabar skaičiau supaprastinta ,galima ir namuose atsidaryti ir dirbti.Bet geriau kitą kritikuoti,o patys nieko nenorite veikti.

žiū

žiū portretas
Cit.: ,,Vaikų darželio klientai yra vartotojai, nes paslaugas įsigyja savo asmeniniams ir šeimos poreikiams, o vaikų darželis – verslininkas, nes savo veikla siekia pelno. Praktikoje susiklosto situacijos, jog verslininkai į sutarties sąlygas paprastai surašo sau naudingiausius punktus, kurie būna nepalankūs vartotojams." ,,darželiai tėvams bando perduoti atsakomybę už savo veiklą, nors šią atsakomybę iš dalies kompensuoja ar bent yra numačiusi kompensuoti Vyriausybė – todėl darželiai galimai šiek tiek manipuliuodami tiesiog bando išlošti du kartus." ,,didesnis privačių mokyklų rėmimas iš valstybės perspektyvos neatrodo logiškas."

kaip galvojat

kaip galvojat portretas
iš kokių pinigų egzistuoja valdiški darželiai, jeigu rašinėjat, kad tik privatūs gauna valstybės dotacijas?
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių