Šiaulių rajono valdžia dėl viesulo padarytų nuostolių gavo 10 paramos prašymų: ko imtasi?

Po savaitgalį siautusio viesulo, Šiaulių rajono savivaldybė gavo prašymų dėl žalos atlyginimo. Savo ruožtu šio rajono meras Česlovas Greičius ketvirtadienį ketina susitikti su nukentėjusiais apylinkių gyventojais.

„Šiuo metu turime 10 gyventojų prašymų gauti paramą. Dar keletas ruošiasi juos rašyti po draudikų apsilankymų. Ketvirtadienį po pietų ar po darbo planuojame važiuoti į vietą ir susitikti su žmonėmis, aptarti tolimesnius veiksmus“, – Eltai trečiadienį teigė Č. Greičius.

Anot jo, šiuo metu yra reikalingas savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos sprendimas dėl planuojamo mero rezervo lėšų panaudojimo.

„Mero rezervo komisijos nariai turi patikrinti, ar tas turtas tikrai tiems gyventojams priklauso. (...) Penki nukentėjusių gyventojų pastatai yra drausti, kiti penki – nedrausti. Šiuo metu pagal mero rezervo nuostatas draustiems pastatams yra negalima jokia parama, bet tas nuostatas galima pakeisti“, – svarstė jis.

Be to, pažymėjo Č. Greičius, kol nėra žinomi draudimo bendrovių vertinimai, kalbėti apie konkrečius paramai skirti planuojamus skaičius yra sudėtinga.

„Dar neturiu nė vienos iš jų (rajono gyventojų – ELTA) gautos draudikų kompensavimo sąmatos, todėl visą žalą yra sunku įvertinti skaičiais“, – aiškino Šiaulių rajono savivaldybės meras.

„Ketvirtadienį bandysime sutarti, kad gyventojai teiktų tarpines išlaidų sąskaitas už medžiagas, už darbus“, – pridūrė jis.

Šiaulių rajono politikas tikino, kad gyventojai nėra palikti likimo valiai.

„Šiuo metu elektros tiekimas atstatytas, iš kiemų dvi brigados šalina užvirtusius medžius, smulkina šakas. Po viesulo susidariusias šiukšles, statybines atliekas vežame nemokamai. „Maisto bankas“ kelias šeimas parėmė maisto produktais, gyventojai tvarkosi“, – apie situaciją trečiadienio popietę kalbėjo Č. Greičius.

ELTA primena, kad šeštadienį Šiaulių rajono apylinkes nusiaubė viesulas. Ugniagesių duomenimis, iš pradžių dėl sukeltų nuostolių bei apgadinto turto buvo gauti pranešimai iš Pakapės, Meškiškės ir Einoraičių kaimų.

Kaip Eltai teigė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovas Robertas Šmitas, buvo pranešta apie apgadintus stogus, pastatus ir išgriuvusias sienas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių