„BLRT grupė“ pažymėjo šimtmečio jubiliejų

Vakarų laivų gamyklos savininkė Estijos „BLRT grupė“ pažymi savo veiklos 100-metį.

Jau beveik 23 metus jai vadovauja Fiodoras Bermanas. Nuo 1989 metų jis nuolat patenka į Estijos turtingiausių žmonių sąrašus. F.Bermanas ypač palankiai vertinamas tarp verslo sluoksnių tiek Lietuvoje, tiek Estijoje.

F.Bermanas akcentavo, kad didžiulį koncerną jam padeda valdyti atskiros komandos Estijoje, Lietuvoje ir kitose šalyse. „BLRT grupė“ turi verslą ir Latvijoje, Suomijoje, Ukrainoje, Rusijoje.

F.Bermanas teigė, kad dažnai jam užduoda klausimą, ar teisingai pasielgė, kad 2001 metais vietoje Suomijos Turkų laivų statyklos įsigijo Vakarų laivų gamyklą Klaipėdoje.

F.Bermanas tikino, kad Vakarų laivų gamyklos įsigijimą jis laiko vykusiu sprendimu. Tuo metu, kai rinkoje atsirado dvi stambios gamyklos, ekspertai jam nerekomendavo įsigyti Turkų laivų statyklos. Buvo pasirinkta Vakarų laivų gamykla, o po kurio laiko „BLRT grupė“ pigiau įsigijo ir Turku laivų statyklą.

„Šiandien mes jau esame atsiskaitę su bankais už imtus kreditus, kuriais buvo įsigyta Vakarų laivų gamykla. Už Turkų laivų statyklą vis dar mokame kreditus. Žvelgiant iš ilgalaikės perspektyvos, sprendimas pirmiau įsigyti Vakarų laivų gamyklą, o vėliau Turkų laivų statyklą buvo teisingas. Mes užsiimame techniškai sudėtingu verslu. Jame atsipirkimo terminai yra ir penki, ir dešimt metų“, - akcentavo F.Bermanas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių