Kiek Kaune kainuoja pietūs užsieniečiui?

Į 1kaunodiena.lt redakciją kreipėsi skaitytoja, tvirtinanti, kad Kaune esančiame “Delano” savitarnos restorane ją ir jos užsienietį draugą mėgino apgauti.

Šeštadienį nuėjome papietauti į restoraną Savanorių prospekte. Turėjome sumokėti šiek tiek daugiau nei 20 litų, o kasininkė paprašė per 100 litų. Aš labai nustebau, o ji pažiūrėjo į mane ir nuraudo. Buvo akivaizdu, kad ji tai sake rimtai, bet pamačiusi mano reakciją ji tik pasakė, kad pajuokavo. Aš stovėjau šalia, o mano draugas to nesuprato ir buvo pasirengęs sumokėti nurodytą sumą”, – aiškino Sandra.

Pasak merginos, restorano darbuotoja turėjo pastebėti, kad jos draugas yra tamsaus gymio ir prastai kalba lietuviškai. Sandros nuomone, kasininkė iš pradžių taip pat greičiausiai pagalvojo, kad ji yra užsienietė, nes mergina prie kasos tylėjo.

„Manau, kad kasininkė tiesiog norėjo pasinaudoti proga ir mus apgauti, nes neteko girdėti, kad būtų juokaujama, kiek reikia mokėti. Ar tai reiškia, kad užsieniečiui studentui pavalgyti kainuoja penkis kartus brangiau vien todėl, kad jis yra iš kitos šalies? O padavėjos, kasininkės, norinčios pasididinti atlyginimą, gali tai padaryti jų sąskaita?“ – piktinosi Sandra.

Merginos teigimu, jos pažįstami jaunuoliai iš kitų šalių, studijuojantys Lietuvoje, pripažįsta, kad dažnai jaučiasi apgaudinėjami vien todėl, kad kalba tik angliškai ar išsiskiria savo išvaizda.

Apmaudu, kai žmonės savo elgesiu juodina mūsų šalies vardą, sukuria stereotipą, kad visi lietuviai yra nepatikimi. Aš pirmą kartą atsidūriau tokioje situacijoje, ir man buvo gėda už lietuvius. Bandžiau paaiškinti draugui, bet jis net nenorėjo apie tai kalbėtis. Tai buvo tik antras mūsų susitikimas ir nutiko štai tokia nemaloni situacija”, – apmaudo neslėpė mergina.

Su pakistaniečiu Sandros draugu žurnalistei lietuviškai pasikalbėti nepavyko, todėl teko bendrauti anglų kalba. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto studentas patvirtino, kad šeštadienį lankėsi “Delano” savitarnos restorane.

Aš tik šiek tiek kalbu lietuviškai”, – su šypsena lietuviškai išmoktą frazę kartojo vaikinas. 

Jis patikino, kad nors jam ir liepė sumokėti 100 litų, jis nesuprato ir pasukęs galvą pažvelgė į sumą, nurodytą kasos aparate. Pakistanietis sumokėjo truputį daugiau nei 20 litų.

Aš ne lietuvis, todėl negaliu paaiškinti, apie ką tiksliai buvo kalbama. Bet mes ne akli, kai parduotuvėje būna užrašyta suma, matome, kiek turime sumokėti”, – kalbėjo dvejus metus Lietuvoje gyvenantis užsienietis.

Restorano padalinio vadovei Aušrinei Adomavičienei ši istorija pasirodė laužta iš piršto. Ji pasikalbėjo su porelę aptarnavusia kasos darbuotoja ir buvo linkusi patikėti pastarosios pateikta įvykio versija.

Ta kasininkė daug užsieniečių yra mačiusi. Ji sakė, kad vaikinas ir mergina prie kasos stumdėsi, negalėjo apsispręsti, kas mokės, kol galiausiai nusprendė, kad sumokės vaikinukas. Tada kasininkė juokais ir pasakė išgalvotą sumą", – darbuotoją gynė restorano atstovė.

Pasak A.Adomavičienės, į restoraną neretai užsuka užsieniečių, visiškai nekalbančių lietuviškai, o šeštadienį apsilankiusi porelė esą kalbėjosi lietuviškai.

Vaikinas ištraukęs padėjo 100 litų, bet mūsų darbuotoja pinigų nepaėmė ir pasakė, kad tai tebuvo pokštas”, – tvirtino “Delano” padalinio vadovė.


Šiame straipsnyje: restoranasmaistas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jule

Jule portretas
As tikiu ,kad ...cia ne pirmas pajuokavimas...kabutese.Liudna ,kad lietuviai ,kad sioje srityje lygiuojasi i Europa...Uzsienyje jie motyvuoja ,kad nurodyta meniu ,tik mesos kaina,visa kita ,kas atnesama ,apmokama atskirai ,aisku ,tai aiskus zmoniu apgaudinejimas ,nes visoje Europoje ,lyg yra...nurodymas meniu rodyti porcijos kaina ...

rem

rem portretas
Atvaryk tu kekse i Stokcholma as tave pavaisinsiu uz 100litu.

antonis

antonis portretas
Atsipeikekit lietuvaites,dar mums betruksta Pakistanieciu.As gyvenu Prancuzijoje ir matau kiek liko prancuzu,neduok dieve tokiu keliu eis Lietuva!
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių