Dienos galerija: Lenos akmenų parkas Sibire

Palei Lenos upę stūksantys pilonai, dar vadinami Lenos akmenų parku, yra natūraliai susformavusi uolų formuotė esanti apie 60 km nuo Jakutsko (Sibiras, Rusija). Nuostabą keliantys akmeniniai bokštai siekia iki 150 m aukštį ir palei upę tęsiasi apie 80 km.

Lenos pilonai stebina keliautojus nuo XVII a. kada buvo atrasti, bet iki jų nukekliauti nėra lengva. Kelionė prasidės Maskvoje ir tik po keturių dienų kelionės galėsite išvysti parką. 

Skrydis iš Maskvos į Jakutską, esantį Sibiro platybėse, vidutiniškai kainuoja beveik 2000 Lt. Toliau reikės plaukti laivu dar tris dienas. Ši kelionė kiek pigesnė - apie 1200 Lt. Taigi, po keturių dienų jūs jau galėsite grožėtis įmantriais akmenų bokštais.

Lenos pilonai yra puikus praėjusių laikų metraštis: juose gausu įvairių fosilijų (suakmenėjusių gyvūnų ir augalų liekanų). Čia archeologų surasti radiniai padėjo mokslininkams geriau suprasti „Kambro sprogimą“ (didžiulį augalų ir gyvūnų rūšių pagausėjimą) prasidėjusį prieš daugiau nei 500 mln. metų. Čia taip pat buvo rastos ir mamutų, bizonų, gauruotųjų raganosių ir Lenos arklių fosilijų - šie gyvūnai dabar jau seniai išnykę. 

Unikali ekologinė ir turizmo vietovė buvo įtraukta į pasaulio paveldo sąrašus 2006 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

adolfas

adolfas portretas
tuose nuotraukose tai kas laukia "laisvuju murininku"- MASONU

nagi

nagi portretas
kaip idomu,geras vaizdas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių