E.coli bakterija bus paversta biokuru, jos jau yra plastike

Pasaulinį ažiotažą sukėlusi E.coli bakterija, kai ja apsinuodijo ir mirė dešimtys žmonių, per penkerius metus gali tapti prekyboje esančiu biokuru. Tai pranešė JAV mokslo ir technologijos mokslininkai bei valdžios lyderiai.

Keletas įmonių jau sukūrė technologiją, kuri išbandyta laboratorijose, padedanti grėsmingą bakteriją paversti kuru. Tačiau bandymais kol kas nepavyko išgauti didelio kiekio degalų.

Prie projekto dirbantis Keaslingas iš JAV Energijos Jungtinės Bioenergijos Instituto tyrinėjimus atlieka su įvairiomis medžiagomis, tarp jų ir mielės, ir E.coli.

Kita technologija leidžia šias bakterijas panaudoti plastiko gamyboje. Prekyboje greitai gali pasirodyti kilimų, kuriuose taip pat bus jaučiamas šios bakterijos pėdsakas.

Nors plastike esanti E.coli bakterija yra gamintojų dažniausiai neminima prekių pirkėjams.Tik suvartojus šią bakteriją ji tampa pavojinga žmogui ar net mirtina.


Šiame straipsnyje: E.colibiokurasplastikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

vz

vz portretas
Gerb. autore, išversk pavadinimą į lietuvių kalbą

Nu geras

Nu geras portretas
Gal aš klystu,plastiko buteliai gaminami su e.coli bakterijomis?Jeigu tai tikrai taip,tai ko čia stebėtis,kad mirtis sėja mirtį.Dėkui plastiko buteliukams.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių