Banko „Goldman Sachs“ pelnas išaugo beveik dukart

  • Teksto dydis:

„Goldman Sachs“ pirmadienį pranešė apie gerus antrąjį ketvirtį pasiektus prekybos, konsultacijų ir turto valdymo verslo rezultatus.

Garsiojo Niujorko finansų milžinas, didžiąją 2023 m. dalį patyrusio spaudimą dėl nesėkmingo mėginimo teikti paskolas mažmeniniams klientams, pranešė birželio 30 d. pasibaigusiu ketvirčiu uždirbęs 2,9 mlrd. JAV dolerių pelno – daugiau nei dvigubai tiek, kiek pernai tuo pačiu laikotarpiu.

Pajamos išaugos 14 proc. ir pasiekė 8,2 mlrd. JAV dolerių.

Dabar, kai apie eksperimentą vartotojų bankininkystės srityje jau galima pamiršti, „Goldman Sachs“ ką tik pasibaigusiu ketvirčiu pasiekė puikių rezultatų pagrindinėse savo veiklos srityse.

Pasaulinėse bankų rinkose šis Niujorko milžinas gavo daugiau pajamų iš išaugusių mokesčių už skolų ir nuosavo kapitalo draudimą, be to, išaugo ir pajamos iš prekybos obligacijomis bei nuosavybės vertybiniais popieriais.

Šio investicinio banko turto valdymo padalinys puikiai pasirodė investuodamas į nuosavybės vertybinius popierius, nors prieš metus šioje srityje buvo patirta nemenkų nuostolių.

Lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, veiklos išlaidos iš esmės nepakito, o rezultatams teigiamos įtakos turėjo ir sumažėjusi atidėjinių blogoms paskoloms suma.

Banko vadovas Davidas Solomonas pareiškė, kad rezultatai yra „solidūs“, pranešime spaudai teigdamas, kad bankas stiprina savo santykius su klientais ir „aptarnauja juos vis besitaisančioje, tačiau sudėtingoje aplinkoje“.

Banko „Goldman Sachs“ akcijų kaina prekybos iki rinkos darbo pradžios metu pakilo 1,0 proc.


Šiame straipsnyje: Goldman Sachspelnasrezultatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikia nacionalizacijos

Reikia nacionalizacijos portretas
Kas nacionalizuotu situos banditu bankus, tam dangus be eilés
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių