D. Šmyhalis pakomentavo naujų ministrų paskyrimą

Naujųjų ministrų laukia nelengvi uždaviniai, tačiau jų patirtis padės įgyvendinti strateginius Ukrainos tikslus.

Tai ketvirtadienį „Telegram“ kanale pareiškė Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis, praneša „Ukrinform“.

„Aukščiausioji Rada šiandien pritarė naujų vyriausybės narių paskyrimui... Naujųjų ministrų laukia sunkūs uždaviniai, bet aš neabejoju, kad jų patirtis ir įgūdžiai padės įgyvendinti strateginius mūsų valstybės tikslus. Linkiu stiprybės ir sėkmės darbe dėl mūsų pergalės ir stiprios bei klestinčios Ukrainos“, – parašė jis.

D. Šmyhalis patikslino, kad Olha Stefanišyna paskirta premjero pavaduotoja europinės ir euroatlantinės integracijos klausimams, teisingumo ministre, Andrijus Sybiha – užsienio reikalų ministru, Vitalijus Kovalis – agrarinės politikos ir maisto ministru, Svitlana Hrynčuk – aplinkos apsaugos ir gamtos išteklių ministre.

Oleksijus Kuleba tapo premjero pavaduotoju atstatymui, bendruomenių ir teritorijų plėtros ministru, Hermanas Smetaninas – strateginių pramonės šakų ministru.

Kultūros ir strateginės komunikacijos ministerijai vadovaus Mykola Točyckis, Veteranų reikalų ministerijai – Natalija Kalmykova, Jaunimo ir sporto ministerijai – Matvijus Bidnijus.

„Ačiū Irynai Vereščuk, Denysui Maliuskai, Dmytro Kulebai, Oleksandrui Kamyšinui ir Ruslanui Strilecui už kasdienį kruopštų darbą ypatingomis sąlygomis. Kartu mes Vyriausybėje įveikėme daug iššūkių. Stūmėme Ukrainą į priekį", – pridūrė premjeras.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pokyčius Ministrų kabinete aiškino būtinybe stiprinti kai kurias Vyriausybės veiklos sritis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių