Estijos prezidentas patvirtino naująją vyriausybę

  • Teksto dydis:

Rygikogas anksčiau pirmadienį suteikė Reformų partijos atstovui Kristenui Michalui įgaliojimus formuoti vyriausybę.

Už įgaliojimų suteikimą K. Michalui nubalsavo 64 parlamentarai, prieš buvo 27 parlamento nariai.

Nauja vyriausybė formuojama Kajai Kallas, premjero poste dirbusiai pusketvirtų metų, įteikus atsistatydinimo pareiškimą prezidentui. Šį žingsnį jį žengė todėl, kad buvo nominuota į Europos Sąjungos vyriausiojo įgaliotinio užsienio reikalams ir saugumo politikai postą.

Dėl šio premjerės žingsnio automatiškai atsistatydino trijų partijų ministrų kabinetas, kurį sudarė jos centro dešinioji Reformų partija, Socialdemokratų partija ir liberalioji „Estija 200“.

Naujoje vyriausybėje Reformų partijai atiteko premjero, finansų, klimato, gynybos, socialinės apsaugos, kultūros bei ekonomikos ir pramonės ministrų portfeliai.

Premjero postą užims K. Michalas, Finansų ministerijai vadovaus Jurgenas Ligi, prie Klimato ministerijos vairo stos Yoko Alender, Gynybos ministerijai toliau vadovaus Hanno Pevkuras, Socialinės apsaugos – Signe Riisalo, Kultūros – Heidy Purga, o ekonomikos ir pramonės klausimais rūpinsis Erkki Keldo.

„Estija 200“ vyriausybėje turės užsienio reikalų, švietimo ir mokslo bei teisingumo ir skaitmeninių technologijų ministrų portfelius.

Margusas Tsahkna toliau dirbs URM vadovu, Kristina Kallas liks prie Švietimo ir mokslo ministerijos vairo, o Liisa-Ly Pakosta taps teisingumo ir skaitmeninių technologijų ministre.

Socialdemokratams atiteko vidaus reikalų, sveikatos apsaugos, regionų plėtros ir žemės ūkio bei infrastruktūros ministrų portfeliai.

Lauri Laanemets toliau vadovaus VRM, Riina Sikkut – Sveikatos apsaugos ministerijai, Piret Hartman toliau rūpinsis regionų plėtra ir žemės ūkiu, o Vladimirui Svetui atiteks infrastruktūros ministro kėdė.

Reformų partijos valdyba K. Michalą savo kandidatu į ministrus pirmininkus paskelbė birželio 29-ąją. K. Michalas taip pat sieks Reformų partijos pirmininko posto, kai rugsėjo 8-ąją vyks partijos Generalinė asamblėja.

Vyriausybės narių prisaikdinimo ceremonija planuojama antradienio rytą.


Šiame straipsnyje: Estijapatvirtinta Vyriausybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių