Lenkijos URM vadovo pavaduotojas įvardijo santykių su Baltarusija normalizavimo sąlygas

  • Teksto dydis:

Lenkijos užsienio reikalų ministerijos vadovo pavaduotojas Andrzejus Szejna radijo stočiai „Radio Zet“ pareiškė, kad viena iš santykių su Baltarusija normalizavimo sąlygų yra lenkų pasienietį nužudžiusio migranto išdavimas, praneša portalas „eurointegration“.

Anot diplomato, Lenkija turi konkrečių reikalavimų Baltarusijai, jei ši yra suinteresuota normalizuoti dvišalius santykius.

„Tarp šių reikalavimų – hibridinių atakų nutraukimas, lenkų kario žudiko išdavimas, Baltarusijoje kalinamų lenkų paleidimas“, – pažymėjo A. Szejna.

Jis pridūrė, kad Baltarusija atvirai bendradarbiauja su Rusija, yra priešiška Ukrainai, todėl „mūsų galimybės veikti tokios šalies atžvilgiu yra ribotos“.

„Bet galbūt, jei šios sąlygos nebus įvykdytos, mes galime nutraukti prekių gabenimą per Baltarusiją. Mums tai irgi nėra naudinga, bet pradedame tam bręsti, ir Baltarusija pastebi, kad mes rimtai tai svarstome“, – teigė viceministras.

Anksčiau Lenkija kreipėsi į Baltarusiją, reikalaudama nustatyti ir išduoti užpuoliką.

Neseniai Lenkijos tarnybos nustatė migranto, kuris gegužės pabaigoje mirtinai sužeidė lenkų pasienietį, tapatybę: jis yra Baltarusijoje ir galbūt planuoja vykti į Siriją.


Šiame straipsnyje: LenkijaBaltarusijasantykiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių