Generolas: NATO šalys turi gaminti daugiau karinės įrangos

  • Teksto dydis:

NATO vyriausiasis sąjungininkų pajėgų Europoje vadas JAV generolas Christopheris Cavoli (Kristoferis Kavolis) ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP pareiškė, jog Aljanso narės turi gaminti daugiau karinės įrangos, kad galėtų atremti didėjančią grėsmę iš Rusijos.

„Kalbant apie karinę įrangą [...] mums reikia gaminti daugiau, turime plėsti savo pramoninę bazę“, – išsilaipinimo Normandijoje per Antrąjį pasaulinį karą metinių minėjime teigė Ch. Cavoli.

Jis pridūrė, kad NATO yra pasirengusi vykdyti kolektyvinę teritorinę gynybą.

Jis atkreipė dėmesį į nuo sausio iki gegužės vykusias plataus masto pratybas „Steadfast Defender-24“, kuriose dalyvavo 90 tūkst. karių iš visų 32 NATO sąjungininkių.

„Per pastaruosius kelerius metus visiškai pakeitėme savo kryptį: anksčiau vykdėme operacijas už teritorijos ribų, o dabar daugiausia dėmesio skiriame aljanso teritorijos gynybai“, – teigė Ch. Cavoli.

Rusijos įsiveržimas į Ukrainą ir Vakarų šalių remiama Kyjivo gynyba parodė, koks didelis šaudmenų ir kitos įrangos poreikis šiuolaikiniuose konfliktuose.

Tačiau gynybos pramonei prireikė laiko, kad padidintų prekių – nuo artilerijos sviedinių iki mašinų ir dronų – gamybą.

„Turime greičiau gaminti techninę įrangą. Manau, kad visos Aljanso šalys tai supranta ir stengiasi tai padaryti“, – sakė Ch. Cavoli.

Generolas pridūrė, kad NATO „ketina labai sąmoningai stengtis ištirti viską, kas susiję su šiuo konfliktu, kad žinotume, ką galime patobulinti“.

Jis paminėjo „naujovišką techninės įrangos naudojimą“, pavyzdžiui, nebrangius dronus, kuriuos Rusija ir Ukraina naudoja žvalgybai ir puolimui.

Ch. Cavoli pridūrė, kad NATO kariai naujame centre Lenkijoje taip pat mokysis „metodų ir taktikos“, naudojamų Ukrainos mūšio laukuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių