ISW: V. Putinas siekia apriboti S. Šoigu galią ir baudžia jį, kad neįvykdė Kremliaus karo tikslų

Rusijos vadovas Vladimiras Putinas galimai siekia apriboti gynybos ministro Sergejaus Šoigu galią ir baudžia jį, kad neįvykdė Kremliaus karo tikslų, rašoma naujausiame Karo tyrimų instituto (ISW) straipsnyje.

„Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gegužės 2 d. susitiko su Tulos apskrities gubernatoriumi ir žinomu grupuotės „Wagner“ sąjungininku Aleksejumi Diuminu – tai dar kartą parodo, kad V. Putinas galimai siekia apriboti Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu galią, atsvaros jam ieškodamas tarp jo konkurentų“, – rašoma straipsnyje.

Pranešama, kad V. Putinas apie susitikimą su A. Diuminu po rezonansinio Rusijos gynybos ministro pavaduotojo Timuro Ivanovo arešto balandžio 24 d. ir iki gegužės 7 d. įvyksiančios prezidento inauguracijos galimai paskelbė tyčia, galbūt norėdamas nubausti S. Šoigu vadovaujamą gynybos ministeriją, kad neįvykdė Kremliaus karo tikslų.

„Dėl V. Putino susitikimo su A. Diuminu Rusijos informacinėje erdvėje kilo nemažai triukšmo, o daugybė karinių tinklaraštininkų ir politinių apžvalgininkų atkreipė dėmesį į tai, kad jiedu susitiko po to, kai buvo suimtas T. Ivanovas ir prieš tai, kai po inauguracijos, kaip tikimasi, įvyks vyriausybės pertvarkymas“, – teigiama straipsnyje.

Be to, šaltiniai Rusijoje ėmė svarstyti, kad Kremlius gali skirti A. Diuminui naujas pareigas Rusijos gynybos ir pramonės komplekse – pavyzdžiui, paskirti jį Rusijos karinės pramoninės komisijos pirmininku.

Pranešama, kad gynybos ministro pavaduotojo T. Ivanovo byloje buvo apklaustas pirmasis Rusijos gynybos ministro pirmasis pavaduotojas Ruslanas Calikovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaunasi

Gaunasi portretas
Gnomas supyko ant pokemono?juokingi blusiai ir tiek,permiegos ir susitaikys

Inga

Inga portretas
Rusija fašistinė teroristinė šalis . SLAVA UKRAINA

Sekmės Putinui

Sekmės Putinui portretas
Išvalyti liberastų pelkę!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių