JAV pareigūnas: J. Bidenas nedalyvaus klimato konferencijoje COP28

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) nedalyvaus naujausioje Jungtinių Tautų klimato konferencijoje Dubajuje, nors dvejus pastaruosius metus dalyvavo siekdamas atkreipti dėmesį į JAV lyderystę, sekmadienį sakė vienas amerikiečių pareigūnas.

Ketvirtadienį prasidėsiančioje klimato konferencijoje COP28 dalyvaus apie 70 tūkst. žmonių, įskaitant šalių lyderius ir popiežių Pranciškų. Tai gali būti didžiausias istorijoje JT susitikimas klimato klausimais.

Baltųjų rūmų paskelbtos J. Bideno ir viceprezidentės Kamalos Harris (Kamalos Haris) darbotvarkės rodo, kad nė vienas iš jų šią savaitę nevyks į Dubajų.

J. Bideno darbotvarkėje numatyta išvyka į Kolorado valstiją akcentuoti JAV investicijų į vėjo energiją, susitikimas su Angolos prezidentu ir nacionalinės Kalėdų eglės įžiebimas.

Vienas JAV pareigūnas patvirtino, kad J. Bidenas neplanuoja dalyvauti COP28 nei šią savaitę, nei artinantis konferencijos pabaigai gruodžio 12-ąją.

Pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, sakė, kad administracija dar nenusprendė, ar nusiųsti į Dubajų kokį nors aukšto rango pareigūną.

Kasdieniam amerikiečių darbui konferencijoje vadovaus JAV klimato pasiuntinys, buvęs valstybės sekretorius ir senatorius Johnas Kerry (Džonas Keris).

Minėtas pareigūnas J. Bideno sprendimo priežasties nenurodė, bet prezidentas jau daugiau kaip mėnesį yra sutelkęs dėmesį į Izraelio ir „Hamas“ karą, be to, nori skirti jo vidaus darbotvarkei, iki kitų prezidento rinkimų likus mažiau nei metams.

Iki J. Bideno JAV prezidentams nebūdavo įprasta dalyvauti kiekvienoje COP.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių