Karas Ukrainoje: Kinija teigia neremianti nė vienos „konflikto“ šalies

Kinijos neutralumo pozicija dėl „krizės Ukrainoje“ išlieka nepakitusi, ir Pekinas neteikia karinės pagalbos nė vienai „konflikto“ šaliai.

Tai per spaudos konferenciją pareiškė KLR užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbinas, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Kinijos pozicija dėl „Ukrainos krizės“ išlieka nuosekli ir aiški. Mes raginame visas šalis mažinti įtampą ir sudaryti sąlygas politiniam krizės sureguliavimui“, – sakė diplomatas, „Ukrinform“ paprašytas pakomentuoti Rusijos žiniasklaidos pranešimus, jog esą Kinijos gynybos ministras Dong Junas pareiškė, kad Pekinas teikia Rusijai paramą „Ukrainos klausimu“.

Wang Wenbinas pridūrė, kad teisinga informacija apie Kinijos ir Rusijos gynybos ministrų derybas pateikiama Kinijos gynybos ministerijos pranešime.

„Kinijos pozicija (dėl Rusijos ir Ukrainos karo) nepasikeitė“, – pabrėžė diplomatas.

Trečiadienį nemažai Rusijos propagandinių leidinių pranešė, jog Kinijos gynybos ministras Dong Junas  vaizdo ryšiu savo kolegai Rusijoje Sergejui Šoigu pareiškė, kad Kinijos valdžia teikia paramą Rusijai „Ukrainos klausimu“ ir neatsisakys to daryti ateityje, nepaisydama Jungtinių Valstijų ir Europos Sąjungos spaudimo.

KLR gynybos ministerijos pranešime apie ministrų pokalbį apie Ukrainą apskritai neužsimenama.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKinijapozicijaWang Wenbinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių