Kelno katedroje – mišios už „Germanwings“ katastrofos aukas

  • Teksto dydis:

Vokietijos istorinėje Kelno katedroje penktadienį vyksta gedulingos pamaldos už žmones, žuvusius per oro bendrovės „Germanwings“ lėktuvo katastrofą, dėl kurios kaltinamas depresija sirgęs antrasis pilotas, kuris, kaip manoma, sąmoningai nukreipė orlaivį į kalno šlaitą.

Ekumeninėse pamaldose, kurios prasidėjo vidurdienį (13 val. Lietuvos) laiku kartu penkiais šimtai aukų artimųjų dalyvauja Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir prezidentas Joachimas Gauckas (Joachimas Gaukas), taip pat Ispanijos vidaus reikalų ministras Jorge Fernandezas Diazas (Chorchė Fernandesas Diasas) bei Prancūzijos susisiekimo ministras Alainas Vidalies (Alenas Vidaljė).

Katedroje taip pat yra oro vežėjos „Lufthansa“ vadovas Carstenas Spohras (Karstenas Šporas), taip pat trys jos antrinės pigių skrydžių bendrovės „Germanwings“ vadovai - Thomas Winkelmannas (Tomas Vinkelmanas), Axelis Schmidtas (Akselis Šmitas) ir Oliveris Wagneris (Oliveris Vagneris).

Iš viso pagerbti 150 aukų atminimą į pamaldas Kelno katedroje, kuri yra didžiausia gotikinė bažnyčia Šiaurės Europoje, susirinko apie 1400 gedėtojų.

Gedulingoms pamaldoms, kurio yra tiesiogiai transliuojamos lauko ekranuose prie katedros ir per televiziją, vadovauja Kelno arkivyskupas kardinolas Raineris Maria Woelki (Raineris Marija Vėlkis) ir Vestfalijos Evangelikų Bažnyčios prezidentė pastorė Annette Kurschus (Anetė Kuršus).

Aukų artimieji anksčiau jau dalyvavo gedulingame paminėjime netoli katastrofos vietos prie Le Vernė kaimelio Prancūzijos Alpėse.

Be to, balandžio 13 dieną Vokietijos, Ispanijos ir Prancūzijos užsienio reikalų ministrai pagerbė aukas Barselonos oro uoste.

Kelno katedra buvo statoma daugiau kaip šešis šimtmečius tarp 1248 ir 1880 metų. Nors sąjungininkų antskrydžiai Antrojo pasaulinio karo metais kone sulygino Kelną su žeme, katedra, kurioje, kaip teigia tradicija, saugomos Trijų karalių relikvijos, išliko beveik nenukentėjusi. 1996 metais ji buvo įtraukta į UNESCO pasaulinio paveldo sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių