Latviai prašo oligarcho nupirkti jų šalį

Krizės išvarginti Latvijos gyventojai kreipėsi į Rusijos verslininką Romaną Abramovičių prašydami, kad jis nusipirktų šią Baltijos respubliką.

"Gerbiamas R.Abramovičiau. Kaip Jus tikriausiai jau žinote, mano gimtoji Latvija jau bankrutavo ir derasi su Tarptautiniu valiutos fondu dėl valstybės pardavimo už 7,5 mlrd. eurų (apie 25,87 mlrd. litų). Prisimindamas ankstesnę vyriausybės patirtį galiu pasakyti, kas visi šie pinigai bus išleisti utopiniams projektams, pavyzdžiui, brangiausio pasaulyje tilto statyboms (praėjusių metų lapkritį Rygoje buvo atidarytas tiltas, kurio statybos kainavo per 200 mln. eurų (690 mln. litų)). Tuo tarpu gyvenimo lygis šalyje yra žemiau grindinio. Todėl prašau Jus apsvarstyti galimybę įsigyti Latviją, kurios gyventojai darbštūs ir draugiški ir kur yra daug vietos Jūsų jachtai", - rašo peticijos autorius.

Iki 2008 m. gruodžio 29 d. vakaro ją jau pasirašė daugiau kaip 400 šalies gyventojų. Peticija, kurios autorius nežinomas, buvo patalpinta interneto puslapyje petitonline.com.

Anksčiau internete pasirodė Latvijos gyventojų kreipimasis į Švedijos vyriausybę. Latviai prašė okupuoti jų šalį. Kreipimąsi pasirašė daugiau kaip 2 tūkst. žmonių.

 

 


Šiame straipsnyje: LatvijaAbramovičiusnusipirkti

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių