Latvijos pasienio apsauga kartoja: Minskas koordinuoja neteisėtą migraciją

Latvijos pasienio apsauga dar kartą apkaltino autoritariškai valdomos Baltarusijos institucijas padedant migrantams neteisėtai kirsti sieną.

„Be baltarusių pareigūnų žinios ir be jų dėmesio būtų mažų mažiausiai neįmanoma tokiam skaičiui (žmonių) nepastebimai patekti prie Baltarusijos sienos, čia pasilikti ir neleistinai pereiti sieną“, – per televiziją sakė tarnybos vadovas Guntis Pujatas, turėdamas omenyje didelę policijos ir pasieniečių operaciją, per kurią antradienį po valandą trukusio persekiojimo buvo sulaikyti iš viso 46 neteisėti migrantai.

„Buvo sukurtas mažiausiai vienas koridorius, tačiau iš tikrųjų yra aišku, kad visą neteisėtą migraciją daugiausiai koordinuoja baltarusių tarnybos“, – kalbėjo pareigūnas. Latvijos pasienio vadas, be to, apkaltino kaimyninės šalies saugumo pajėgas bendradarbiaujant su žmonių kontrabandininkais ir organizuotu nusikalstamumu.

Sulaikyti migrantai, institucijų duomenimis, buvo Somalio piliečiai, kurie, išskyrus tris sužeistus per operaciją, grąžinti atgal į Baltarusiją.

Latvija rytuose turi 172 km ilgio sieną su artima Rusijos sąjungininke Baltarusija. Pasienio apsaugos duomenimis, šiais metais daugiau kaip 4 600 migrantų neleista neteisėtai kirsti sienos. Pernai tokių mėginimų buvo 13 800.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių