„Lufthansa“ vadovas: be valstybių paramos koronavirusas kelia grėsmę aviacijai

Vokietijos oro linijų „Lufthansa“ vadovas Carstenas Spohras įspėja, kad šalių vyriausybėms gali tekti gelbėti aviacijos sektorių nuo koronaviruso krizės ir pareiškė, kad dėl COVID-19 nebeskraido daugiau nei 90 proc. „Lufthansa“ lėktuvų.

„Kuo ilgiau tęsis ši krizė, tuo labiau tikėtina, kad aviacijos ateitis negali būti užtikrinta be valstybės paramos“, – pranešime teigė C. Spohras.

Pasak jo, nors šiuo metu 700 iš 763 „Lufthansa“ priklausančių orlaivių yra nutupdyti, didžiausios Vokietijos oro linijų grupės finansinė padėtis kol kas yra patenkinama.

Iki balandžio 19 d. „Lufthansa“ grupė vykdys repatriacijos skrydžius, tačiau tai sudarys vos 5 proc. visų tuo metu įprastai vykstančių skrydžių.

Vis dar vykdomus tolimuosius reisus „Lufthansa“ taip pat nusprendė vykdyti tik iš Frankfurto, iš kitos oro linijų bazės Miuncheno oro uoste skrydžiai nebus vykdomi.

„Lufthansa“ nusprendė per maždaug 140 specialių skrydžių namo sugrąžinti apie 20 tūkst. įvairių šalių gyventojų, taip pat ir lietuvių.

Vis dėlto, „Lufthansa“ krovininiai lėktuvai savo veiklos nestabdo, nutrauktas tik krovinių skraidinimas iš Kinijos.

„Bendrovė šiuo metu svarsto galimybę naudoti keleivinius lėktuvus kroviniams skraidinti“, – sakoma „Lufthansa“ pranešime.

„Lufthansa“ finansų direktorius Ulrikas Svenssonas pabrėžė, kad bendrovės finansinė padėtis yra gera, „Lufthansa“ esą šiuo metu turi 4,3 mlrd. eurų likvidaus turto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių