NATO neįžvelgia jokių ženklų, kad Rusija laikosi įsipareigojimų dėl Ukrainos

  • Teksto dydis:

NATO generalinis sekretorius trečiadienį pareiškė, jog nėra „jokių ženklų“, kad Rusija vykdo savo tarptautinius įsipareigojimus dėl krizės Ukrainoje, ir nurodė, kad JAV vadovaujamas aljansas spręs dėl savo tolesnių veiksmų.

„Apgailestaudamas turiu pasakyti, jog mes nematome jokių ženklų, kad Rusija gerbia savo tarptautinius įsipareigojimus“, – žurnalistams sakė Andersas Foghas Rasmussenas (Andersas Fouhas Rasmusenas), prieš NATO užsienio reikalų ministrų susitikimą Briuselyje, kuriame taip pat dalyvaus JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris).

„Tad šiandien persvarstysime savo santykius su Rusija ir nuspręsime, ką daryti toliau“, – sakė jis, nepatikslindamas, ko nepadarė Maskva.

Pasak A.F.Rasmusseno, vienas iš šio susitikimo darbotvarkės klausimų – kaip NATO galėtų padėti padidinti Ukrainos kariuomenės pajėgumus. Tarp numatomų priemonių minimas tikslinių pagalbos fondų įkūrimas.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Šteinmejeris) Rusijos prezidento Vladimiro Putino prašymą anuliuoti intervencijos įstatymą, kuriam siandien pritarė Federacijos Taryba, pavadino geromis naujienomis.

„Tačiau matydami vėlesnius įvykius – sraigtasparnio numušimą, kai žuvo devyni žmonės, – matome, kaip viskas trapu ir kaip greitai ką tik pasiekta pažanga gali būti vėl sunaikinta separatistų veiklos ... Rytų Ukrainoje, galbūt padedant trečiosioms šalims“, – sakė jis.

„Kadangi karinės galimybės nėra, nepaprastai svarbu, kad mes – nepaisydami pastarųjų poros dienų incidentų – nepaliktume jokios neišnaudotos galimybės ir bandytume žengti atsargius žingsnius dėl minimalaus pasitikėjimo, pasitikėjimo, kuris tarp Rusijos ir Ukrainos buvo visiškai prarastas, kūrimo“, – pažymėjo jis.

Susitikime Briuselyje bus peržiūrėti NATO ryšiai su Rusija ir tolesni veiksmai Maskvos atžvilgiu, nurodė Aljanso vadovas. Jis pridūrė, kad 28 šalių blokas pasilieka teisę plėstis, pabrėždamas, kad „jokia trečioji šalis“ negali tam užkirsti kelio, aiškiai turėdamas omenyje Rusiją.

NATO jau sustabdė visą praktinį bendradarbiavimą su Rusija, dėl Maskvos įvykdytos Ukrainos Krymo regiono aneksijos, bet paliko aukšto rango politinius kontaktus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
KAIP TOKS KVAILAS VADOVAUJA NATO? TODEL RUSIJA IR NEBIJO NIEKO MOKA KARIAUTI TIK SU BEZDZIONEM
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių