Pasiektas įspūdingas pasaulio rekordas: prireikė dviejų žemynų

Turkijoje pasiektas naujas įspūdingas pasaulio rekordas. Estų ekstremalaus sporto žvaigždė tapo pirmuoju žmogumi istorijoje, kuris lynu, laikydamas pusiausvyrą, perėjo iš vieno žemyno į kitą.

Kasmet milijonai žmonių įvairiais būdais kerta Europą su Azija jungiantį Bosforo sąsiaurį: važiuodami tiltu, plaukdami keltu, o kai kurie net plaukia po juo. Estų akrobatas bandė jį pereiti. Tiesa, neįprastai – virš tilto ištiestu lynu. Akrobatas eiti pradėjo Turkijoje. Iki Europos šiek tiek daugiau nei kilometras.  

„Tai buvo sklandus ėjimas. Kalbant apie orą, mums labai pasisekė. Automobiliai vis važiavo – šiek tiek sulėtindavo greitį, todėl ir pats sulėtindavau greitį, kad pailsėčiau. Buvo daug triukšmo. Nesitikėjau“, – pasakojo sportininkas Jaanas Roose.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Estas dar šiemet bandė pagerinti pasaulio rekordą eidamas virš Mesinos sąsiaurio tarp žemyninės Italijos dalies ir Sicilijos salos. Akrobatas tuomet suklupo likus keliasdešimt metrų iki finišo. Šįkart jam pavyko.

„Visada malonu pasiekti finišo tiesiąją, ypač kai distancija siekia 1 kilometrą ir 74 metrus. Didžiulis palengvėjimas pereiti lyną, nes su komanda buvo įdėta tiek daug darbo, kad ji būtų saugiai čia įrengta ir saugiai pereita“, – džaugėsi J. Roose.

Akrobatas įėjo į istoriją kaip pirmasis žmogus, kuris lynu perėjo iš vieno žemyno į kitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių