Prancūzijos policijai nušovus paauglį, E. Macronas šaukia pasitarimą dėl krizės

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) ketvirtadienį šaukia pasitarimą su kai kuriais savo ministrais dėl krizės, kilusios policijai nušovus paauglį ir tuo išprovokavus smurtinius protestus, paskelbė prezidentūra.

Vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas) kiek anksčiau pranešė, kad praėjusią naktį šalyje per, jo žodžiais, netoleruotinus protestus buvo sulaikyta 150 žmonių ir kad buvo padegti ar užpulti keli valstybiniai pastatai.

Smurtiniai protestai šalyje vyko antrą naktį iš eilės. Juos išprovokavo antradienio incidentas, kai policija sustabdžiusi vieną automobilį nušovė jį vairavusį paauglį.

Prancūzija prieš tikėtinus naujus protestus žada dislokuoti 40 tūkst. policininkų

Visoje Prancūzijoje prieš tikėtinus naujus protestus dėl incidento, kai policininkas nušovė paauglį, ketvirtadienį bus dislokuota apie 40 tūkst. policijos pareigūnų, paskelbė vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas).

Paryžiuje ir aplink jį bus dislokuota maždaug 5 tūkst. policininkų, sakė ministras. Jis kalbėjo po to, kai dvi naktis iš eilės šalyje vyko protestai – kartais smurtiniai – dėl 17-mečio vairuotojo nušovimo policijai sustabdžius jo automobilį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

koncertas svarbiau

koncertas svarbiau portretas
makronui nebuvo kada reaguoti i tokia situacija jisai su savo baidykle eltono dzono koncerto idemiai klausesi ir netgi vietomis stripinejo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių