Rusija sako esanti pasirengusi dirbti su bet kokiu JAV lyderiu

  • Teksto dydis:

Rusija yra pasirengusi dirbti su bet kokiu dialogo neatmetančiu JAV prezidentu, trečiadienį pareiškė rusų užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Būsime pasirengę dirbti su bet kokiu amerikiečių lyderiu, kokį tik išrinks amerikiečių liaudis ir koks tik bus pasirengęs lygiateisiškam pagarbiam dialogui“, – sakė jis spaudos konferencijoje Jungtinėse Tautose.

Taip S. Lavrovas atsakė į klausimą apie Maskvos ir Vašingtono santykius, jei Donaldas Trumpas lapkritį rinkimuose įveiks dabartinį JAV prezidentą Joe Bideną ir sugrįš į Baltuosius rūmus.

Respublikonų kandidatas D. Trumpas 2023 metų gegužę sakė, kad galėtų „per 24 valandas“ nutraukti karą Ukrainoje, jei sugrįžtų antrai JAV prezidento kadencijai.

Demokratai nuolat kritikuoja D. Trumpą dėl per didelio nuolaidumo Rusijai. Eksprezidentas yra ne kartą išreiškęs susižavėjimą Rusijos lyderiu Vladimiru Putinu, apkaltintu karo nusikaltimais dėl invazijos į Ukrainą.

„Mes dirbome su prezidentu Trumpu“, – sakė S. Lavrovas.

Pasak jo, valdant D. Trumpui Maskvai buvo įvesta „labai rimtų sankcijų“, tačiau „tuo metu tarp mūsų ir Vašingtono vyko dialogas aukščiausiais lygiais“, o „šiuo metu tokio dialogo nėra“.

Paklaustas apie D. Trumpo kandidatą į viceprezidentus senatorių J. D. Vance'ą, kuris nepritaria tam, kad JAV teiktų pagalbą Ukrainai, S. Lavrovas gyrė jo poziciją.

„Jis pritaria taikai, pritaria [...] pagalbos nutraukimui ir mes tik galime tai sveikinti, nes mums to ir reikia: sustabdyti ginklų pumpavimą į Ukrainą, – sakė S. Lavrovas.

„Tada karas baigsis“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ruskei

Ruskei portretas
Yra be ateities jų laukia baisus likimas ir niekas jų negelbės

Tam ch cha

Tam ch cha portretas
Teisybes balso neužkiši bankrutavo sssr

Cha cha

Cha cha portretas
Pofig ka tie atmatos sako jų lauke kalėjimai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių