Ukraina užblokavo rusiškos naftos tranzitą į Vengriją

  • Teksto dydis:

Rusijos nafta nustojo tekėti „Družba“ naftotiekiu per Ukrainą į Vengriją, Kyjivui sugriežtinus sankcijos Rusijos kompanijoms, skelbia Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“.

„Ukrainoje susiklostė tokia teisinė padėtis, kad „Lukoil“ nebetiekia naftos Vengrijai“, – pareiškė Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto po susitikimo su Rusijos kolega Sergejumi Lavrovu Niujorke Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdžio kuluaruose.

Vengrijos vyriausiasis diplomatas pridūrė, kad jo šalies energetikos bendrovė MOL ir Rusijos koncernas „Lukoil“ bendrai ieško teisinio sprendimo naftos tiekimui vamzdynu atnaujinti.

Vengrija ir toliau importuoja rusišką naftą per Ukrainą nutiesta „Družba“ pietinę atšaką, nepaisant Rusijos karo Ukrainoje, o pernai tik stiprino energetinius ryšius su Maskva, pasirašydama keletą susitarimų ir dėl rusiškų gamtinių dujų tiekimo didinimo, pažymi agentūra „Bloomberg“.

Kijevas sankcijas didžiausiam privačiam Rusijos naftos koncernui „Lukoil“ įvedė 2018 metais, o praėjusį mėnesį sankcijas gerokai išplėtė, taip pat ir uždrausdamas Rusijos kompanijų produkcijos tranzitą per Ukrainą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

XOXOLAI \\\\.../////

XOXOLAI  \\\\...///// portretas
"dirba".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių