V. Putinas dėl susirūpinimo saugumu nustojo lankytis savo rezidencijoje Sočyje

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, nerimaudamas dėl galimų dronų atakų, nustojo lankytis savo rezidencijoje Sočyje, pranešė tiriamąja žurnalistika užsiimanti rusų žiniasklaidos priemonė „Projekt“.

Nors nuo 2014 metų Sočio olimpinėms žaidynėms suremontuotoje rezidencijoje „Bočarov Ručej“ („Bočarovo upokšnis“) V. Putinas praleisdavo ne mažiau kaip 30 dienų per metus, nuo kovo jis ten nesilankė.

„Projekt“ tyrimas rodo, kad Rusijos vadovas „pajuto grėsmę savo fiziniam saugumui“ po to, kai 2023 metų rudenį į Sočį keliskart buvo nukreipti dronai. Pasak „Projekt“, šią teoriją patvirtino Kremliui artimas šaltinis.

V. Putinas dėl susirūpinimo saugumu taip pat atsisakė tradicijos rezidencijoje prie Juodosios jūros švęsti Alinos Kabajevos, kaip manoma, jo ilgametės partnerės, gimtadienį. A. Kabajeva, kaip teigiama, yra ir Kremliaus šeimininko dviejų sūnų motina.

Be to, leidinys atskleidė, kad pagrindinis „Bočarov Ručej“ rezidencijos pastatas buvo nugriautas šių metų pradžioje, o dabar vyksta naujos statybos.

Kadaise ši rezidencija buvo populiari Sovietų Sąjungos vadovų atostogų vieta. V. Putinas joje rengė aukšto lygio susitikimus per visą savo prezidentavimo laikotarpį. Būtent čia 2008-aisiais įvyko svarbus aukščiausiojo lygio susitikimas su JAV prezidentu George'u H. W. Bushu (Džordžu H. V. Bušu).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai jeigu nugriautas, tai kaip švęsti ? Ukrainietiškų debilų lygio pliurpalai ..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių