Izraelio įkaitų šeimos reikalauja vyriausybės paaiškinimo dėl smūgių Gazos Ruože

  • Teksto dydis:

Gazos Ruože islamistų grupuotės „Hamas“ kovotojų laikomų Izraelio įkaitų šeimos šeštadienį pareikalavo, kad vyriausybė nedelsdama pateiktų paaiškinimus dėl jų likimo, kariuomenei suintensyvinus smūgius šioje palestiniečių teritorijoje.

Pagrindinė grupė, atstovaujanti maždaug 229 žmonių, kurie, kaip manoma, buvo pagrobti per spalio 7 dienos „Hamas“ išpuolius, siekė nedelsiant susitikti su ministrais.

Įkaitų ir dingusiųjų šeimų forumas savo pareiškime teigė, kad giminaičiai piktinasi dėl „visiško neaiškumo dėl [Gazos Ruože] laikomų įkaitų, kurie taip pat patyrė smarkius bombardavimus, likimo“.

„Nė vienas iš karo ministrų kabineto narių nesivargino susitikti su šeimomis ir paaiškinti vieno dalyko – ar antžeminė operacija kelia pavojų 229 įkaitų Gazoje gerovei, – sakė grupė. – Šeimos nerimauja dėl savo artimųjų likimo ir laukia paaiškinimo. Kiekviena minutė atrodo kaip amžinybė.“

Gazos Ruože šeštadienį anksti ryte vyko mūšiai po to, kai Izraelis išplėtė antžemines operacijas ir nutraukė susisiekimą šioje palestiniečių teritorijoje.

Naktį Izraelis bombardavo „Hamas“ valdomą Gazos Ruožą oro ir artilerijos smūgiais, kurie, kariuomenės teigimu, smogė 150 požeminių taikinių visoje teritorijoje.

Ketvirtadienį „Hamas“ ginkluotasis sparnas pranešė, kad nuo spalio 7 dienos per Izraelio bombardavimus Gazos Ruože žuvo beveik 50 įkaitų.

Naujienų agentūra AFP negalėjo iš karto patikrinti šio Ezzedine'o al Qassamo (Izadino Kasamo) brigadų pateikto skaičiaus.

Izraelis pradėjo Gazos Ruožo bombardavimą po to, kai spalio 7 dieną per sieną įsiveržę „Hamas“ ginkluoti užpuolikai nužudė 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir, anot Izraelio pareigūnų, pagrobė daugiau kaip 220 žmonių.

Penktadienį „Hamas“ valdoma Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per Izraelio smūgius Gazos Ruože jau žuvo 7 tūkst. 326 žmonės, iš jų daugiau kaip 3 tūkst. vaikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
tas pat kai klaust bandito kodel uzmusei kaip matome davatkiskam siu zmoniu naivumui ner ribu tai /aveles/ =0

nu kam rupi

nu kam rupi portretas
229 žmoniu gyvybes? man ne ,bet kai žemeje ju zusta simtais tukstanciu cia jau beda didele .

Taigi

Taigi portretas
taip valdzia isvaduoja piliecius nuo galimu kanciu nelaisveje!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių