J. Bidenas po Irano atakos: JAV visapusiškai palaiko Izraelį

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienį pareiškė, kad po Irano balistinių raketų atakų Jungtinės Valstijos visapusiškai palaiko Izraelį, o Teherano išpuolį pavadino „sužlugdytu ir neveiksmingu“.

„Jungtinės Valstijos visiškai, visiškai, visiškai palaiko Izraelį“, – sakė J. Bidenas žurnalistams Baltuosiuose rūmuose.

Jis taip pat nurodė, kad Vašingtonas „aktyviai diskutuoja“ su Izraeliu dėl atsako Iranui, tačiau dar neaišku, kokia bus jo forma.

„Ataką, atrodo, pavyko sužlugdyti ir ji buvo neveiksminga, ir tai yra Izraelio karinių pajėgumų ir JAV kariuomenės (pajėgumo) įrodymas“, – kalbėjo J. Bidenas.

J. Bidenas sakė, kad jo komanda vykstant atakai palaikė ryšį su Izraelio premjeru Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) komanda ir kad jis pats kalbėsis su Izraelio ministru pirmininku.

„Aš kalbėsiuosi su juo ir mano žinutė priklausys nuo to, kokią galiausiai padarysime išvadą, kas reikalinga“, – sakė jis.

Pentagonas kiek anksčiau sakė, kad Iranas antradienį paleido maždaug dvigubai daugiau balistinių raketų nei per ankstesnę tiesioginę ataką prieš Izraelį.

Izraelio kariuomenė teigė, kad antradienį Iranas į šalį paleido maždaug 180 raketų.

J. Bideno patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas) savo ruožtu sakė, kad kai kurias raketas numušė amerikiečių karinio jūrų laivyno naikintuvai.

JAV Valstybės departamento atstovas Matthew Milleris (Metjus Mileris) sakė, kad Iranas turi patirti pasekmes dėl savo balistinių raketų atakos prieš Izraelį, o Jungtinės Valstijos koordinuos atsaką su žydų valstybės pareigūnais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių