Kyjivas: Ukraina kai kuriose Charkivo srityse atitraukė karius

Ukraina atitraukė karius nuo kelių kaimų rytinėje Charkivo srityje, kur Rusijos pajėgos nuo praėjusios savaitės veržiasi į priekį ir apšaudo gyvenvietes palei sieną, pranešė Kyjivas.

„Kai kuriose vietovėse, aplink Lukjancus ir Vovčanską, reaguodami į priešo ugnį ir sausumos pajėgų puolimą, taip pat siekdami išsaugoti karių gyvybes ir išvengti nuostolių, mūsų daliniai manevruodami persikėlė į palankesnes pozicijas“, – naktį iš antradienio į trečiadienį paskelbė Ukrainos kariuomenė.

Praėjusią savaitę Maskva netikėtai pradėjo didelį sausumos puolimą regione, nes ji siekia žengti į priekį mūšio lauke, o Kyjivui trūksta ginklų ir personalo.

Per daugiau nei dvejus metus trunkantį karą abi pusės paprastai vartoja žodžius apie persikėlimą į „palankesnes pozicijas“, taip įvardydamos atsitraukimą.

Abu kaimai, kuriuos skiria maždaug 30 km, yra netoli sienos su Rusija, ir į juos buvo nukreiptas naujas puolimas.

Ukrainos generalinis štabas teigė, kad padėtis „išlieka sudėtinga“, tačiau tvirtino, kad jos pajėgos „neleidžia Rusijos okupantams įsitvirtinti“.

Kyjivas į šią teritoriją skubiai atgabeno pastiprinimą, kad neleistų Rusijai prasiveržti į priekį.

Kai kurie karo analitikai teigia, kad Maskva gali bandyti priversti Ukrainą atitraukti karius iš kitų fronto linijos rajonų, pavyzdžiui, strategiškai svarbaus Časiv Jaro miesto Donecko srityje, kur Rusija taip pat žengia į priekį.

„Donecko ir Charkivo regionai yra tos vietos, kur dabar sunkiausia“, – antradienio vakarą savo kreipimesi sakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojecharkivasUkrainaatitraukė karius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių