Lietuvos pilietė Minske nuteista kalėti šešerius metus „už agentūrinę veiklą“

  • Teksto dydis:

Minsko miesto teismas antradienį Lietuvos pilietę Eleną Ramanauskienę pripažino kalta dėl šnipinėjimo ir skyrė jai šešerių metų įkalinimo bausmę, praneša baltarusių žiniasklaida.

Opozicinis portalas afn.by ir televizija ONT pranešė, kad Druskininkų sanatorijos „Belorus“ darbuotoja E. Ramanauskienė pripažinta kalta dėl agento veiklos.

Teismo procesas buvo uždaras. Kaip skelbė valstybinė Baltarusijos žiniasklaida, 59-erių E. Ramanauskienė kaltinta tuo, kad ne kartą perdavė informaciją apie poilsiauti atvykusius svečius, įskaitant baltarusių aukšto rango pareigūnus. 

Teigiama, kad ją Lietuvos specialiosios tarnybos užverbavo daugiau kaip prieš 10 metų.

ONT duomenimis, kaltinamajame akte rašyta, kad „Belorus“ darbuotojai perdavė Lietuvos specialiosioms tarnyboms įvairių dokumentų, o direktorius dar ir ėmė kyšius.

Nepriklausomas Baltarusijos naujienų portalas „Naša Niva“ nurodo, kad direktoriumi tikriausiai vadinamas buvęs sanatorijos „Belorus“ Druskininkuose vyriausiasis gydytojas Andrejus Kobelis.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija BNS nurodė, kad situacija jai žinoma, tačiau pabrėžia neturinti pagrindo tikėti kaltinimų pagrįstumu.

„Ministerija neturi pagrindo tikėti kaltinimų pagrįstumu ir teikia pilietei visą galimą konsulinę pagalbą. Oficialios Baltarusijos institucijų informacijos apie teismo nuosprendį kol kas nesame gavę“, – teigiama ministerijos atsakyme.

Ministerija taip pat primena rekomendaciją nevykti į Baltarusiją, pabrėždama, jog Lietuvos piliečiai gali būti neteisėtai sulaikomi, jiems pateikiame išgalvoti kaltinimai, yra apklausiami Baltarusijos saugumo struktūrų

Kaip skelbė naujienų portalas „15min“, E. Ramanauskienė Baltarusijos pareigūnų galėjo būti sulaikyta pernai, kai vyko atgal į Lietuvą iš Baltarusijos, kur lankė savo šeimos narius.

Pernai vasarą baltarusių žiniasklaida taip pat skelbė, kad dėl šnipinėjimo Lietuvai bus teisiamas buvęs sanatorijos „Belorus“ vyriausiasis gydytojas A. Kobelis.

Jį Baltarusijos KGB (Valstybės saugumo komitetas) sulaikė 2022 metų pabaigoje.

Dabar afn.by nurodo, kad jis anksčiau buvo nuteistas kalėti devynerius metus.

ONT duomenimis, jis jau atlieka bausmę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai gerai,tegu negryzta niekados,maziau siuksliu,

labai gerai,tegu negryzta niekados,maziau siuksliu, portretas
Ot gerai,taip ir reikia,nera ko vadalotis po fasistine valstybe,visus isvaziavus tegu sodina batka,maziau bus valkatu is zudyku salies,

laikas visada!!!!!!!!!!

  laikas visada!!!!!!!!!! portretas
Elena -+ šnipė Pati kalta, žiūrėti Yuo Tube

Inter

Inter portretas
Bravo - taip ir turi dirbti valstybė, kuri rūpinasi savo šalimi, o ne palieka būti prachodnoj dvor, kaip Lietuvą, kas nori tas eina, važiuoja ir dar juos visus išlaikyk, ir visas teises gauna, o savi piliečiai, gyventojai, mokesčių mokėtojai paskutinėj vietoj.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių