Tragedija Lenkijos kalnuose: lietuvių turisto gelbėjimo operacija truko iki nakties

  • Teksto dydis:

Kaip pranešė Lenkijos naujienų agentūra PAP, lietuvių turisto gelbėjimo operacija truko iki paryčių. Keturiolika gelbėtojų, sekmadienio pavakarę, gavę pranešimą apie į bėdą patekusią lietuvių turistų grupę, suskubo gelbėti nuo Švinicos kalno nuriedėjusio vyro, kuris paslydęs krito apie 90 metrų. 

Nelaimė įvyko temstant. Vienas iš turistų grupės narių paslydo ir krito apie 90 metrų. Vyras patyrė daugybinių kūno sužalojimų.

„Gelbėjimo operacija truko naktį, nes nelaimė įvyko sekmadienį sutemus“, – Lenkijos naujienų agentūrai PAP komentavo budintis Tatrų gelbėjimo tarnybos gelbėtojas. – Sekmadienio vakarą gavome kalnų gelbėtojų iš Slovakijos pranešimą apie grupę lietuvių, kuriems prireikė skubios pagalbos. 

Pasak  gelbėtojų, labiausiai stebino tai, kad turistų grupė kopė į aukščiausią Zakopanėje Švinicos kalną neturėdami tinkamos įrangos. 

„Tai labai pavojinga ir neatsargu, nes dar daug kur yra apledijusių vietų ir neištirpusio sniego. Labai neatsakinga kopti neturint reikiamos įrangos: be šalmo, ledo kirvio“, – sakė tarnybos atstovas.

Gelbėjimo operacijoje dalyvavo net keturiolika gelbėtojų. Iš Penkių Lenkijos ežerų slėnio atvykusi pirmoji gelbėtojų komanda ištraukė nelaimėlį iš kalno papėdės ir suteikė pirmąją pagalbą.

Krūtinės sužalojimų ir daugybę sumušimų patyręs turistas iš Lietuvos buvo neštuvu nugabentas į saugią vietą. Pirmadienį auštant Tatrų gelbėjimo tarnybos gelbėtojai sraigtasparniu nugabeno turistą į Zakopanės ligoninę. 

Užsienio reikalų ministerija BNS nurodė, kad vyras nebuvo sunkiai sužalotas – patyrė kelis nubrozdinimus.

Anot ministerijos, vyras buvo paleistas iš Zakopanės ligoninės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Russian Woman Falls To Her Death Trying To Get A Selfie For

Russian Woman Falls To Her Death Trying To Get A Selfie For  portretas
panasiai ruse krito nuo kranto slaito, nes selfiuka norejo pasidaryt.

geriau jau

geriau jau portretas
butu prasiskele savo durna bumbula

G

G portretas
O kur tragedija? Kad apsibrozdino?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių