Ukraina dronais atakavo kelias Rusijos naftos perdirbimo gamyklas

  • Teksto dydis:

Ukraina penktadienį paskelbė, kad dronais atakavo kelias naftos perdirbimo gamyklas ir karinius centrus Rusijos pietuose.

Rusijos pareigūnai pranešė, kad praėjusią naktį buvo neutralizuota 114 Ukrainos paleistų dronų ir kad žuvo vienas žmogus.

Daugiau nei dvejus metus su Rusijos puolimu kovojanti Ukraina pastaraisiais mėnesiais įvykdė kelias atakas prieš naftos perdirbimo gamyklas Rusijos teritorijoje, nurodydama, kad jos aprūpina degalais Maskvos kariuomenę.

Tuo metu Rusijos raketų ir dronų smūgiai, nukreipti prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą, kone paralyžiavo šalies elektros gamybos pajėgumus ir privertė Kyjivą nuolat nutraukinėti elektros tiekimą bei importuoti elektrą iš Europos Sąjungos.

Ukrainos kariuomenės penktadienio pranešime sakoma, kad buvo paleista dronų prieš Afipskio, Ilskio, Krasnodaro ir Astrachanės naftos perdirbimo gamyklas, prieš radijo ir žvalgybos centrą Pietų Rusijoje.

Pasak ukrainiečių kariškių, Krasnodare taip pat atakuota dronų rengimo ir saugojimo vieta, ten įvyko virtinė sprogimų ir gaisras.

„Rusijos oro gynybos sistemos perėmė ir sunaikino 70 dronų virš Krymo ir Juodosios jūros, 43 dronus virš Krasnodaro regiono ir vieną droną virš Volgogrado“, – sakoma rusų Gynybos ministerijos pranešime.

Krasnodaro krašte Južno rajone dronui pataikius į katilinę žuvo jos darbuotojas, platformoje „Telegram“ pranešė šio krašto gubernatorius Venjaminas Kondratjevas.

Severskajos rajone taip pat apgadinti keli administraciniai naftos perdirbimo gamyklos pastatai, sakė jis.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojedronaiRusijagamyklos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių