V. Putinas žada paramą potvynių nuniokotai Šiaurės Korėjai

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė užuojautą Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong Unui (Kim Čen Unui) dėl niokojančių potvynių, kurie pareikalavo aukų, kurių skaičius nenurodomas, ir apgadino tūkstančius namų, šeštadienį pranešė Kremlius.

Šiaurės Korėja šią savaitę pranešė, kad liepos 27 dieną šalį užklupo rekordinė liūtis, per kurią šiaurėje netoli Kinijos žuvo nenurodytas skaičius žmonių, buvo užtvindyti gyvenamieji namai ir apsemti žemės ūkio paskirties žemės plotai.

„Prašau Jūsų perduoti užuojautos ir paramos žodžius visiems, kas dėl audros neteko savo artimųjų“, – sakoma V. Putino telegramoje Kim Jong Unui.

„Jūs visada galite tikėtis mūsų pagalbos ir paramos.“

Šiaurės Korėja ir Rusija yra sąjungininkės nuo pat Šiaurės Korėjos įkūrimo po Antrojo pasaulinio karo, o po Maskvos invazijos į Ukrainą 2022 metais jos tapo dar artimesnės.

Jūs visada galite tikėtis mūsų pagalbos ir paramos.

Žiniasklaida Pietų Korėjoje, kuri pasiūlė skubią paramą nukentėjusiesiems, šią savaitę teigė, kad žuvusiųjų ir dingusiųjų be žinios skaičius gali siekti 1,5 tūkstančio.

Kim Jong Unas pasmerkė šiuos pranešimus, kuriuos pavadino „šmeižto kampanija, kuria siekiama užtraukti mums gėdą ir suteršti“ Šiaurės Korėjos įvaizdį.

Dėl prastos infrastruktūros gaivalinės nelaimės paprastai daro didesnį poveikį izoliuotai ir skurdžiai šaliai, o dėl miškų kirtimo ji tapo pažeidžiama potvynių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių