Vien tik liepą karštis Tokijuje pražudė daugiau kaip 120 žmonių

  • Teksto dydis:

Vien tik praėjusį mėnesį alinantis karštis Japonijos sostinės Tokijo regione pražudė daugiau kaip 120 žmonių. Institucijos antradienį pranešė, kad vidutinė temperatūra liepą visoje šalyje buvo rekordinė. Beveik visą mėnesį galiojo perspėjimai dėl kaitros, praneša agentūra AP.

Tokijo teismo medicinos tarnybos duomenimis, daugelis iš 123 karščio aukų buvo vyresnio amžiaus. Išskyrus du atvejus, visi mirusieji rasti vidaus patalpose. Daugumoje atvejų čia buvo išjungti oro kondicionieriai. Japonijos sveikatos tarnybos pastaruoju metu primygtinai įspėjo neišjungti oro kondicionierių. Daugelis japonų mano, kad šie prietaisai kenkia sveikatai ir todėl jų nenaudoja.

Liepą Tokijo regione daugiau karščio aukų buvo tik 2018 m. Tada dėl karščio mirė 127 gyventojai.

Vidutinė temperatūra šią liepą buvo 2,16 laipsnio Celsijaus aukštesnė už praėjusių 30 metų vidurkį. Tai buvo karščiausia liepa Japonijoje nuo orų stebėjimo pradžios 1898 m. Šiais metais nuo liepos 1 d. iki 28-osios, tarnybų duomenimis, visoje šalyje daugiau kaip 37 000 žmonių dėl šilumos smūgio buvo gydomi ligoninėse.

Ir antradienį, kai buvo skelbiami skaičiai, termometrų stulpeliai Tokijuje kilo iki 34 laipsnių padalos.

Meteorologijos agentūra ir rugpjūtį Japonijoje prognozuoja 35 laipsnių ir didesnius karščius. Japonijos sveikatos tarnybos ragina žmones likti namuose, gerti pakankamai skysčių, kad išvengtų dehidratacijos, ir įsijungti oro kondicionierius.

Mokslininkai karščio periodų dažnumą ir intensyvumą visame pasaulyje aiškina klimato kaita.


Šiame straipsnyje: Japonijakarščiaiaukos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių