Vokietijoje klimato aktyvistai prisiklijavo prie lėktuvų pakilimo tako

  • Teksto dydis:

Vokietijos Kelno-Bonos oro uoste trečiadienį dėl prie žemės prisiklijavusių klimato aktyvistų buvo kelioms valandoms sustabdyti skrydžiai, pranešė pareigūnai.

Pasak policijos, penki žmonės ankstų rytą prisiklijavo prie oro uosto riedėjimo tako, pranešė Vokietijos naujienų agentūra dpa.

Skrydžiai buvo sustabdyti apie 5 val. 45 min. vietos (6 val. 45 min. Lietuvos) laiku. Protestuotojai buvo pašalinti ir netrukus po 9 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku buvo leista atnaujinti skrydžius.

Aktyvistų grupės „Paskutinė karta“ (Letzte Generation) grupės pareiškime nurodoma, kad kelios nedidelės jų šalininkų grupelės perlipo per oro uosto tvorą ir prisiklijavo prie asfalto smėlio ir klijų mišiniu.

Grupė reikalauja, kad Vokietijos vyriausybė vestų derybas ir pasirašytų tarptautinį susitarimą dėl viso iškastinio kuro atsisakymo iki 2030-ųjų.

Tai buvo naujausias iš kelių pastaraisiais metais oro uostuose vykusių, skrydžius sutrikdžiusių klimato aktyvistų protestų.

Praėjusią savaitę Vokietijos ministrų kabinetas pritarė teisės aktams, pagal kuriuos būtų griežčiau baudžiami asmenys, pažeidžiantys oro uosto perimetrą.

Įstatymo projekte, kuriam dar turi pritarti įstatymų leidėjai, numatyta iki dvejų metų laisvės atėmimo bausmė asmenims, kurie tyčia įsibrauna į oro uostų teritoriją, pavyzdžiui, riedėjimo ar kilimo ir tūpimo takus, kelia pavojų civilinei aviacijai arba sudaro sąlygas kam nors kitam įsibrauti.

Kol kas už tokį įsibrovimą gali būti skiriama tik bauda.

Iki penkerių metų laisvės atėmimo bausmė grėstų tais atvejais, kai į oro uostą įsibraunama su uždraustais daiktais, pavyzdžiui, ginklu, tam tikrais peiliais ar nuodingomis medžiagomis, arba kai įsibrovimu siekiama sudaryti sąlygas kitam nusikaltimui įvykdyti ar jį nuslėpti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RICHARD

RICHARD portretas
kol bent vienas tsrs driskius parazituos vakaruose tol visi tie nusikaltimai ir tesis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių