- DMN inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Prasidėjusio lietuviškų kulinarinių knygų bumo kaltininkai – per pastaruosius metus autorines receptų knygas išleidę žinomi žmonės – šį savaitgalį susiburs „Gurmanų susitIKImų kampe“, parodų rūmuose „Litexpo“ vykstančioje Knygų mugėje.
Virtuvės šefas Linas Samėnas, TV laidų vedėjai Beata Nicholson, Nomeda Marčėnaitė ir Algimantas Čekuolis penktadienį ir šeštadienį ne tik pristatys savo receptų knygas ir dalins autografus, bet ir gamins bei vaišins į „Gurmanų susitIKImų kampą“ susirinkusius svečius. Tuo tarpu Dainius Martinaitis stengsis prilygti pačiam Jamie Oliveriui, gamindamas patiekalus iš jo knygos.
Dvi dienas truksiančiam žvaigždžių kulinariniam šou parodoje specialiai įrengta „Electrolux“ prietaisais ir IKI maisto produktais aprūpinta virtuvė.
„Toks gausus naujų kulinarinių knygų skaičius liudija, kad lietuviai, iki šiol aktyviai lankęsi restoranuose ir kavinėse, atsigręžia į gaminimą namuose ir jaučia malonumą ruošdami maistą, improvizuodami bei ieškodami naujų receptų, o garsūs žmonės, pasidalindami savo receptais, jiems suteikia papildomo įkvėpimo ir naujų įspūdžių“, - sako „Gurmanų susitIKImų kampą“ įkūrusios IKI rinkodaros ir komunikacijos vadovas Arvydas Rimas.
Pasak jo, knygų populiarumą rodo sėkmingi jų pardavimai – pavyzdžiui, L.Samėno „Virtuvės knygą“ jau įsigijo per 6 tūkst. žmonių
Šias tendencijas patvirtina ir IKI praėjusių metų pabaigoje atliktas tyrimas, parodęs, jog kas penktas Lietuvos gyventojas (19 proc.) ėmė dažniau gaminti namuose. Atsiliepdamas į poreikį naujiems patiekalų receptams, tinklas yra sukūręs didžiausią Lietuvoje internetinę receptų bazę, kuri kasdien sulaukia per 10 tūkst. lankytojų.
Tuo trapu „Electrolux“ tyrimai rodo, kad maistą namuose mėgsta gaminti net 61 proc. europiečių, 55 proc. gamina bandydami suvilioti savo antrąją pusę ir net 31 proc. kankinasi dėl nemigos, planuodami savo kulinarinį kitos dienos pasirodymą.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...
-
Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)
Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...