Anglijos futbolo rinktinė liko ne tik be čempionų trofėjaus: G. Southgate'as traukiasi iš pareigų

  • Teksto dydis:

Garethas Southgate'as atsistatydino iš Anglijos rinktinės trenerio posto po 2024 metų Europos čempionato finalo pralaimėjimo Ispanijai, skelbia portalas „SkyNews“.

G. Southgate'as Anglijos rinktinės treneriu buvo paskirtas 2016 m. 2018 m. Anglija pasiekė pirmąjį Pasaulio taurės pusfinalį per 28 metus, ir pirmą pagrindinį vyrų finalą per 55 metus 2020-aisiais.

Žinia, kad G. Southgate'as paliko Anglijos rinktinės trenerio pareigas pasirodė praėjus dviem dienoms po Anglijos 2024 metų Europos čempionato finalo pralaimėjimo Ispanijai.

„Atėjo laikas pokyčiams ir naujam skyriui“, – sakė G. Southgate'as.

53 metų vyras aštuonerius metus buvo Anglijos „Trijų liūtų“ bosas, o po ketvirtojo pagrindinio turnyro pasitraukia iš pareigų, sakydamas, kad žaisti ir valdyti savo šalį „buvo gyvenimo garbė ir man reiškė viską“.

Futbolo Asociacijos (FA) generalinis direktorius Markas Bullinghamas sakė, kad Anglija siekia „kuo greičiau“ susirasti naują vadovą, tačiau „jei reikės“ laikinasis vadovas bus paskirtas UEFA Tautų lygos kampanijoje, kuri šeštadienį, rugsėjo 7 d., prasidės rungtynėmis prieš Airijos Respubliką.

M. Bullinghamas sakė: „Dabar vyksta G. Southgate'o įpėdinio skyrimo procesas. Siekiame, kad mūsų naujasis vadovas būtų kuo greičiau patvirtintas. Žinome, kad bus neišvengiamos spekuliacijos, tačiau daugiau nekomentuosime savo proceso, kol nepaskirsime“.

„Sky Sports News“ skelbia, kad FA aukšto rango atstovai yra dideli buvusio Braitono ir „Chelsea“ vadovo Grahamo Poterio gerbėjai, o FA techninis rėmėjas Johnas McDermottas palaiko Mauricio Pochettino.

Buvęs „Chelsea“, „Tottenham“ ir „Paris Saint-Germain“ treneris M. Pochettino yra atviras pokalbiams apie Anglijos vaidmenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių