„Euro 2024“ atranka: estams – istorinis šansas

  • Teksto dydis:

Paaiškėjo 20 futbolo rinktinių, iškovojusių tiesioginius kelialapius į 2024 m. Europos čempionato finalo turnyrą, ir dar dvylika vienuolikių, kovosiančių atkrintamosiose varžybose.

Iš atrankos G grupės, kurioje ketvirtą vietą užėmė Lietuvos futbolininkai, į „Euro 2024“ iškart pateko vengrai (pirma vieta) ir serbai (antra vieta).

Kiti laimingieji: ispanai ir škotai (A grupė), prancūzai ir olandai (B), anglai ir italai (C), turkai ir kroatai (D), albanai ir čekai (E), belgai ir austrai (F), danai ir slovėnai (H), rumunai ir šveicarai (I), portugalai ir slovakai (J).

Dėl dar trijų kelialapių atkrintamosiose varžybose kovos Sakartvelo, Graikijos, Ukrainos, Velso, Lenkijos, Estijos, Suomijos, Kazachstano, Izraelio, Liuksemburgo, Islandijos, Bosnijos ir Hercegovinos komandos.

Estijos ekipa, F grupėje vienas rungtynes sužaidusi lygiosiomis ir patyrusi net septynias nesėkmes, istorinį šansą gavo pagal reitingą – kaip geriausia Tautų lygos D diviziono komanda. Jau žinoma, kad pirmąsias atkrintamąsias rungtynes estai žais 2024 m. kovą su lenkais. Kitas potencialus Estijos futbolininkų konkurentas – Velsas.

Visi atkrintamųjų varžybų etapo taškai bus sudėlioti šiandien ištraukus burtus.

„Euro 2024“ finalo turnyras numatytas birželio 14–liepos 14 d. Vokietijoje. Šios šalies rinktinė atrankos varžybose nedalyvavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių