Paaiškėjo Lietuvos futbolo rinktinės varžovai Euro 2016 čempionato atrankos varžybose

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionalinė rinktinė atrankoje dėl patekimo į 2016 metų Europos futbolo čempionatą kovo vienoje grupėje su Anglijos, Šveicarijos, Slovėnijos, Estijosi ir San Marino komandomis. Tai paaiškėjo šeštadienį Nicoje ištraukus atrankos varžybų burtus.

Atrankos varžybos vyks nuo 2014 m. rugsėjo iki 2015 m. spalio. Preliminarus rungtynių tvarkaraštis bus paskelbtas šiandien.

Laukia pirmoji akistata su Anglija

Europos čempionato atrankos burtų ceremonija vyko Prancūzijoje, kurioje 2016 m. ir vyks turnyro finalinis etapas. Legendiniai žemyno vartininkai traukdami burtus suskirstė komandas į devynias grupes.

Buvusio Vokietijos vartų sargo Andreaso Kopke ranka lėmė, jog Lietuva rungtyniaus E grupėje ir pirmą kartą išbandys jėgas su futbolo tėvyne tituluojamos Anglijos futbolininkais. Lietuvių ir anglų nacionalinės rinktinės kol kas nėra žaidusios nei oficialių, nei draugiškų rungtynių.

Iš antrojo pagal pajėgumą krepšelio teko dar vienas mažai pažįstamas varžovas - Šveicarijos rinktinė. Paskutinė komandų dvikova vyko prieš lygiai 90 metų Paryžiaus Olimpinėse žaidynėse.

Su trečiuoju varžovu - Slovėnija - lietuviai žaidė 1994-1995 metais debiutuotami Europos čempionato atrankoje. Tuomet abejas rungtynes mūsiškiai laimėjo rezultatu 21:.

Iš ketvirto krepšelio Lietuvai teko kaimynė Estija, su kuria gali tekti žaisti ir vasarą vyksiančiame Baltijos taurės turnyre. Oficialiose dvikovose dvi šalys buvo susitikusios 1995 ir 1999 metais Europos čempionato atrankos grupėje.

Iš silpniausiųjų krepšelio į E grupę pateko San Marinas. Šią komandą lietuviai yra dukart nugalėję 2004 metais Pasaulio čempionato kvalifikaciniame turnyre.Į finalinį etapą pateks daugiau komandų

2016 Europos čempionato atrankos aštuoniose grupėse žais po šešias komandas. 9-oje grupėje rungtyniaus 5-ios ekipos, tačiau prie jų ne konkurencijos tvarka prisijungs čempionato šeimininkė Prancūzija, kuri su kitomis ekipomis žais kontrolines rungtynes.

Iš viso atrankos varžybose nuo 2014 m. rugsėjo iki 2015 m. spalio dalyvaus 53-ejos rinktinės. 2016-ųjų Europos čempionato finalinis etapas bus pirmasis, kuriame rungtyniaus 24-os komandos.

Į finalinį etapą iš atrankos grupių pateks po dvi pirmąsias komandas ir viena geriausia trečioji ekipa.  Likusios aštuonios rinktinės žais papildomas atkrintamąsias rungtynes.

2016 m. Europos čempionato atrankos grupės:

A grupė: Olandija, Čekija, Turkija, Latvija, Islandija, Kazachstanas.

B grupė: Bosnija ir Hercegovina, Belgija, Izraelis, Velsas, Kipras, Andora.

C grupė: Ispanija, Ukraina, Slovakija, Makedonija, Baltarusija, Liuksemburgas.

D grupė: Vokietija, Airija, Lenkija, Gruzija, Škotija, Gibraltaras.

E grupė: Anglija, Šveicarija, Slovėnija, LIETUVA, Estija, San Marinas.

F grupė: Graikija, Vengrija, Rumunija, Suomija, Šiaurės Airija, Farerų salos.

G grupė: Rusija, Švedija, Austrija, Juodkalnija, Moldova, Lichtenšteinas.

H grupė: Italija, Kroatija, Norvegija, Bulgarija, Azerbaidžanas, Malta.

I grupė: Portugalija, Danija, Serbija, Armėnija, Albanija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

Joo portretas
Sudepresavai? Eik gazirovkės išgersi su alaus milteliais, ir užkąsk tą šlapdešre kur man siūlei :) O futbolas vistiek px.

to joo

to joo portretas
prietranka esi kaip reikalas ir nelysk i tuos portalus kur neismanai

joo

joo portretas
Aplamai alaus Lietuvoj nėra prekyboje, arba labai mažai. Tas kur Tu geri- yra gazuotas vanduo su milteliais. Ta dešra kur užkandi, yra tuoletinis popierius su krakmolu. Toliau nesiplėsiu, bet vistiek man px ant tavo futbolo.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių