2030 metų žiemos žaidynių šeimininkėmis paskelbtos Prancūzijos Alpės

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) trečiadienį 2030 metų žiemos žaidynių šeimininkėmis paskelbė Prancūzijos Alpes, tačiau su tam tikromis sąlygomis.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) padėjo pristatyti paraišką TOK nariams ir patikino, kad po 2024 metų vasaros žaidynių Paryžiuje suformuota vyriausybė užtikrins visų sąlygų įgyvendinimą.

TOK nariai priėmė jo garantijas.

Prancūzijos paraiška buvo vienintelė kandidatė, o jos centre – slidinėjimo kurortai Prancūzijos Alpėse ir žiemos sporto objektai Viduržemio jūros pakrantėje įsikūrusioje Nicoje.

Vis dėlto abejota dėl finansavimo, nes po aiškaus nugalėtojo neiškėlusių pirmalaikių rinkimų Prancūzijoje dar nesuformuota nauja vyriausybė, derybos dėl to tęsiasi.

E. Macronas Paryžiuje TOK nariams pasakė, kad prašys būsimo premjero nustatyti finansinius įsipareigojimus ir parengti olimpinį įstatymą.

„Noriu patvirtinti savo visišką įsipareigojimą ir Prancūzijos valstybės visišką įsipareigojimą“, – likus dviem dienoms iki Paryžiaus vasaros olimpiados atidarymo sakė E. Macronas.

„Patikinu jus, kad paprašysiu kito ministro pirmininko į naujosios vyriausybės prioritetų [sąrašą] įtraukti ne tik šią garantiją, bet ir olimpinį įstatymą“, – pabrėžė jis.

Pasak E. Macrono, Prancūzija nori parodyti pasauliui, kad „žiemos žaidynės yra ne vien istorija [...], bet ir mūsų ateities dalis“. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių