Olimpiados vadovai: Rusijos dezinformacija prieš Paryžiaus žaidynes neišvengiama

  • Teksto dydis:

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) atstovai šeštadienį pareiškė, kad yra susitaikę su tuo, jog po pastarojo meto incidentų, dėl kurių kaltinama Rusija, Paryžiaus olimpiada taps dezinformacijos atakų taikiniu.

Sporto renginiui baigiant pasiruošimą, TOK atstovas spaudai Markas Adamsas teigė manantis, kad kokia nors kampanija, nukreipta prieš Paryžiaus olimpines žaidynes, jau prasidėjo.

„Akivaizdu, kad vyksta tam tikra kampanija“, – spaudos konferencijoje sakė M. Adamsas.

„Tai ne pirmas ir ne paskutinis kartas, kai TOK tampa dezinformacijos taikiniu. Ji darosi vis rafinuotesnė. Bijau, kad tai vienas iš tų dalykų, su kuriais tenka susitaikyti [...], tai dalis susiskaldžiusio pasaulio, kuriame gyvename“, – teigė jis.

M. Adamsas atsakė į klausimą, susijusį su 2023 metais pasirodžiusiu suklastotu pilnametražiu dokumentiniu filmu „Olimpiada krito“ (angl. Olympics has Fallen), kuriame naudojant dirbtinį intelektą apsimetama, kad kalbama Holivudo žvaigždė Tomas Cruise'as (Tomas Kruzas).

Filmu, melagingai prisistatančiu „Netflix“ dokumentiniu filmu, siekta susilpninti visuotinę paramą olimpinėms žaidynėms.

Anksčiau šiais metais TOK pranešė, kad jos prezidentas Thomas Bachas (Tomas Bachas) sulaukė melagingų skambučių iš grupės Rusijoje, kuri apsimetė atstovaujanti Afrikos Sąjungos Komisijai.

Tuo tarpu JAV technologijų milžinės „Microsoft“ grėsmių analizės centras teigė, kad Rusija suintensyvino prieš Paryžiaus žaidynes nukreiptą dezinformaciją.

Po 2022-ųjų invazijos į Ukrainą Rusijai uždrausta siųsti oficialią komandą į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Vietoj to jose galės dalyvauti tik saujelė Rusijos sportininkų, kurie varžysis po neutralia vėliava.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ka

Ka portretas
Gali parašyti apie tūpus vatnykus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių